Vennerne: Vi vidste intet

Erik Brandt og Joen Bille hørte nyheden om prinsens pensionering i fjernsynet

Erik Brandt sammen med kong Henrik. (POLFOTO)
Erik Brandt sammen med kong Henrik. (POLFOTO)

- Jeg anede det faktisk ikke, men på en eller anden måde var det vel forudsigeligt, siger Erik Brandt i anledning af meddelelsen om, at Prinsgemalen har sendt sig selv på pension.

Brandt var i flere år på det hold af kendis-venner, der spillede tennis med prinsen, men alderen er også begyndt at trykke på den led, så han siger til Ekstra Bladet, at det ikke bliver til så meget tennis længere.

Andy tisser lidt på graven, mens jeg kniber en tåre, når vi er på kirkegården, fortæller Erik Brandt. Foto: Jan Unger Danske kendte - 1. mar. 2015 - kl. 11:51 Erik Brandt: Hunden tissede på min kones kiste i kirken

Trods venskabet har han dog aldrig tilbragt nytårsaften med de kongelige. Det er en aften, der altid har været tilbragt med børnene, også da hans hustru, modeskaberen Margit Brandt, levede.

Se også: Erik Brandt går til... fjernsynet

Kendte Erik Brandt tabte 25 kilo efter hvidvinsstop

Erik Brandt har dog høje tanker om dronningens gemal.

- Prinsen er jo en herre med sine egne meninger, og jeg kan bare gentage, at han har været en fantastisk støtte for dronningen og Danmark, charmerende og dygtig hele vejen igennem. Så han har vel gjort sin pligt, og man har vel også lov til at slappe af på sine ældre dage, selvom der selvfølgelig er ting, man ikke rigtigt kan sætte sig ind i som udenforstående. Det kan jeg heller ikke, siger Erik Brandt.

Ægteparret Joen Bille og Bente Scavenius fejrede nytårsaften med regentparret. (Foto: Mogens Flindt)
Ægteparret Joen Bille og Bente Scavenius fejrede nytårsaften med regentparret. (Foto: Mogens Flindt)
 

Synd for Danmark
Heller ikke skuespilleren Joen Bille og hustruen, kunsthistorikeren Bente Scavenius, der hører til den tætte vennekreds, havde hørt om beslutningen på forhånd. De så nyheden under dronningens nytårstale i fjernsynet.

Efterfølgende var de til nytårsfest med regentparret på Fredensborg Slot, men Joen Bille fastslår overfor Ekstra Bladet, at pensioneringen slet ikke var noget tema for snakken i de royale gemakker.

41 års ægteskab i skuespilbranchen er en præstation, men som Joen Bille siger: – Fristelser møder man hele livet. Det handler kun om, hvordan man tackler fristelserne. Forholdet imellem skuespillere eller mellem skuespiller og instruktør skal være tæt og præget af emotionelle bånd, som skal slå gnister. Den glød, som opstår her, er grundlaget for et troværdigt samspil, men det indebærer altså ikke sex. Foto: Jonas Olufson Kendte Joen Bille: Jeg måtte skjule mine skuespiller-drømme

- Slet ikke, siger skuespilleren, der ellers ikke har lyst til at kommentere situationen.

- Det er en privatsag, og den ønsker jeg ikke at kommentere. Udover, at det er synd og ærgerligt for landet, for han har været fantastisk til at repræsentere Danmark.

Kong Henrik var sygemeldt til dronningens fødselsdag. Få dage senere blev han set i Venedig. Det skabte mange spekulationer. I den forbindelse lavede Ekstra Bladet en debat i studiet. Se den her.

1 af 2 Erik Brandt - høje tanker om prinsen. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Erik Brandt sammen med kong Henrik. (POLFOTO)
71 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!