Dronningen om terrorangrebet: Det overraskede mig ikke

Dronning Margrethe tænkte efter terrorangrebet i Paris, at det var vores tur i Danmark næste gang. Hun fik ret

Dronningen og prinsgemalen (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Dronningen og prinsgemalen (Foto: Tariq Mikkel Khan)

7. januar 2015 blev det franske satiemagasin Charlie Hebdo ramt af terror. Den forfærdelige begivenhed startede en forudseende tanke i Dronning Margrethes hoved.

- Det overraskede mig ikke. Da vi så, hvad der skete i Paris, tænkte jeg, at så bliver vi vel de næste. Men når det sker, kommer det selvfølgelig bag på en, siger Dronning Margrethe i et stort interview med Berlingske, som bliver udgivet i deres søndagsavis.

Interviewet er lavet i anledningen af dronningens 75-års fødselsdag 16. april, og hun lægger ikke fingre imellem, da snakken drejer sig om terroren, der ramte Danmark 14. og 15. februar.

Se også: En hel by synger for dronningen i aften

- Det ville være meningsløst at sige, at vi ikke er under pres. Der er et pres, men det væsentlige er, hvordan vi tager det. Pres kan man altid komme under, og det skal man ikke lade sig skræmme af i sig selv. Det kan måske være sundt, at der kommet et pres. At alting ikke er ligeud af landevejen. Det handler om måden, vi tager hånd om det pres, og jeg synes, at vi har været fornuftige, siger hun i det lange interview med Berlingske.

Forsidemodel
Berlingskes interview kommer, bare få dage efter at kvindemagasinet Alt for Damerne smækkede dronningen på forsiden og også udgav et langt interview i anledningen af den halvrunde fødselsdag.

Da var det dog ikke terror, der blev snakket mest om. Åbenhjertigt fortalte dronningen derimod om, at hun 'vist ikke var verdens mest morsomme storesøster'. Ærligheden var dog især at spore omkring forholdet til børnebørnene.

- Ud over forpligtelsen som dronning ligger mine forpligtelser - og dermed omdrejningspunkter - i kunsten og i familien, som selvfølgelig også spiller en stor rolle, selvom jeg absolut ikke er verdens bedste bedstemor. Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør, siger Margrethe til ALT for damerne.

Se også: Dronningen fik forgyldt fortovsrist i fødselsdagsgave

Dronning Margrethe følger traditionen på torsdag med at vinke fra sin balkon på Amalienborg, når hun har fødselsdag. Senere på dagen vil hun lufte guldkareten i centrum af København.

65 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere