Ekspert: Prins Henrik burde være skærmet bedre

- Jeg er helt sikker på, at Se og Hør-interviewet, som også ligger på internettet, ikke er den slags videodokumentation, man har lyst til at have liggende, som en del af kongehusets historie, siger Henrik Byager

Onsdag 6. september blev længere tids offentlig spekulation bekræftet, da kongehuset meldte ud, at prins Henrik lider af demens.

Et lettelsens suk må der være kommet fra kongehuset, hvis man spørger kommunikationsekspert Henrik Byager.

- Man var ved at bevæge sig ud i nogle situationer, der var helt uforudsigelige og sprængfarlige med, hvad han kunne finde på at sige til hvem. Så derfor er det jo selvfølgelig, set ud fra kongehusets og et håndterings synspunkt, en rigtig god beslutning, at man nu får lukket prins Henrik ned for nu at sige det, som det er, fortæller Henrik Byager, der generelt synes, at hele situationen har været speget.

For lidt over en måned siden udtalte han til Ekstra Bladet, at han synes, nogen burde have stoppet prins Henrik i at komme ud med sine udtalelser – selvom ønsket om at blive begravet ved siden af dronningen stadigt er intakt.

Se også: Ekspert om Kong Henriks stunt: - Trist og pinligt

Omvendt er det også svært at gå ind at umyndiggøre en person, der ikke har en diagnose, mener han.

Kommunikationsekspert Henrik Byager. Foto: Mik Eskestad
Kommunikationsekspert Henrik Byager. Foto: Mik Eskestad
 

Se og Hør-interviewet udslagsgivende
Netop de frie tøjler, prins Henrik blev givet i perioden efterfølgende, tror Henrik Byager, har været udslagsgivende for hele processen. I hans optik burde prins Henrik være skærmet bedre af.

Her tænker Henrik Byager især på interviewet i Sydfrankrig, hvor prins Henrik blev interviewet af Se og Hør. Efterfølgende har der nok siddet nogen i kongehuset og tænkt, at det var en situation, de helst havde været foruden og ikke ville have gentaget i fremtiden.

- Jeg er helt sikker på, at Se og Hør-interviewet, som også ligger på internettet, ikke er den slags videodokumentation, man har lyst til at have liggende som en del af kongehusets historie, for der siger han jo nogle ting om sin kone, som man ikke skal sige, siger Henrik Byager.

- Man er nok gået over i alarmberedskab i det øjeblik og sagt ’det der, det skal vi ikke opleve igen. Nu er det nok’.

- Det ville jeg også gøre, hvis jeg havde siddet der. For hvis sådan et interview kan finde sted, så kan han jo finde på at sige hvad som helst om hvem som helst. Så kan jo både skade sig selv, sin familie og Danmarks anseelse, hvis man har en ’gal’ prins rendende rundt med frit lejde i medierne. Så det er jeg ret overbevist om, at det har været en udløsende faktor, uddyber han.

Selvom kongehuset har været meget sparsomme i deres udmeldinger om prins Henrik, mener Henrik Byager ikke, at de kan pålægges alt ansvaret for den seneste måneds skriverier.

Se også: Prins Henriks bror: Vi kan se, han har problemer

  Se også: Efter massiv kritik: Nu skal det være slut med interviews af prins Henrik

To sider af sagen
For på den ene side har man en familie, der har skullet tage højde for en ny situation og hvordan man håndterer en sådan situation. Det har været en situation, som kongehuset har skulle tage tilløb til ifølge Henrik Byager.

Se også: Poul Madsen: Kongehuset burde have meldt ud, hvis der var mistanke om demens

På den anden side er der pressen, som han også mener bærer sin del af ansvaret for den seneste måneds skriverier.

- Det er, at de journalister, der beskæftiger sig meget med det her – og de medier, som har det højt prioriteret – uanset om de er for eller imod kongehuset – har et etisk problem efterfølgende. For de har vidst det (at prinsen var syg, red.) og har så udnyttet den situation, at kongehuset ikke har kunnet eller ville sige sandheden, forklarer Henrik Byager og uddyber.

- Så synes jeg ikke kun, at man kan sige, ’at det er jer (kongehuset, red.), der lader ham gå rundt og snakke. Så det kan slet ikke være vores ansvar’, for sådan er det jo ikke ude på en almindelig reportage, hvis man får at vide, at en mand er dement. Så begge parter kunne have gjort det bedre, men nu kan vi jo forhåbentligt se fremad, kan man sige, afslutter Henrik Byager.

Burde i så ikke komme med en undskyldning til manden, spørger Freja på Ekstra Bladets Facebook. Foto: Anthon Unger nationen - 6. sep. 2017 - kl. 15:09 Henrik er dement: Kræver at pressen siger undskyld

kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen