Nu er dronningen ankommet til Cayx

Nu er Dronning Margrethe ankommet til Frankrig Kong Henrik

Dronning Margrethe ankommer til Henriks vinslot i Frankrig. Foto: Anthon Unger
Dronning Margrethe ankommer til Henriks vinslot i Frankrig. Foto: Anthon Unger

Kong Henrik har nu fået besøg af Dronning Margrethe.

20:45 tirsdag aften ankom dronningen til Château de Cayx i Frankring. På bagsædet af en blå minibus sad hun med stramt smil og holdt fast i et håndtag, mens bilen kørte forbi Ekstra Bladets udsendte og gennem porten til vinslottet, som regentparret har for vane at besøge hver sommer.

 

Men som Se og Hør kunne berette tidligere på dagen, er vindruerne på slottet tilsyneladende mere sure, end de plejer at være. I hvert fald har Kong Henrik været ude med en gevaldig svada mod sin kone gennem 50 år.

–  Hvis hun vil have mig begravet sammen med hende, må hun gøre mig til kongegemal. Færdig. Jeg er ligeglad, lyder den kontante udmelding fra kongen.

 

– Det er ikke en kvinde, der skal bestemme det hele. Jeg er på lige fod med den person, jeg er gift med. Når hun er dronning, kan hun gøre mig til kongegemal, hvis hun vil, siger han.

Dronning Margrethe havde tydeligvis ikke lyst til at give hendes mand opbakning denne aften. Hun stoppede i hvert fald ikke op - i stedet gled bilen, der blev efterfulgt af en PET-bil op til slottet, hvor kong Henrik opholder sig.

Til Ekstra Bladet sagde kong Henrik tidligere i dag, at han ser frem til genforeningen:

Kong Henrik i samtale med Ekstra Bladet ved Château de Cayx i Cahors. Foto: Amthon Unger Danske kongelige - 8. aug. 2017 - kl. 17:07 Henrik efter hårde ord: - Jeg ser frem til at se dronningen

- Dronningen holder meget af området. Vi skal kigge på smukke ting og møde familien, fortæller Kong Henrik, inden han haster videre for at se på vinmarkerne. Han bød oven i købet Ekstra Bladets udsendte på et glas vin, mens der bliver ventet på, at dronningen ankommer til Château de Cayx.

Se også: Henrik vil være kongegemal: Margrethe siger nej

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

Sådan lød det fra Kong Henrik, da Ekstra Bladet mødte ham i går (Video: Anthon Unger):

1 af 3 Dronning Margrethe ankommer til Henriks vinslot i Frankrig. Foto: Anthon Unger
2 af 3 Dronning Margrethe ankommer til Henriks vinslot i Frankrig. Foto: Anthon Unger
3 af 3 Dronning Margrethe ankommer til Henriks vinslot i Frankrig. Foto: Anthon Unger
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen