Dronningen tror også på engle

Den norske dronning Sonja tror lige som sin datter på skytsengle

Prinsesse Märtha Louise har drevet en Engleskole i Oslo, og nu fortæller hendes mor, dronning Sonja, at hun også har mødt engle. (Foto: Danny Lawson/AP)
Prinsesse Märtha Louise har drevet en Engleskole i Oslo, og nu fortæller hendes mor, dronning Sonja, at hun også har mødt engle. (Foto: Danny Lawson/AP)

I et nyt interview med dronning Sonja, taler hun ud om den heftige kritik, der har været af hendes datter, prinsesse Märtha Louise, og hendes påstande om eksistensen af engle.

I interviewet, der udgives af Bergens Tidende, besvarer hun spørgsmålet, om hun selv tror på engle.

Mere mellem himmel og jord
- Jeg tror, der er mere mellem himmel og jord, end hvad vi ser, og jeg tror, der er ting, der er forudbestemte. Selv om der ikke er engle i englefacon, tror jeg, vi har en skytsengel, en person, der holder en hånd over os, siger dronningen.

Adspurgt om hun selv har oplevet en skytsengel, svarer dronnningen:

- Ja, jeg har. Det tror jeg, de fleste mennesker har.

Kontakt med de døde
Det vakte stor debat, da prinsesse Märtha Louise i bogen 'Mød din skytsengel' fra 2009 sagde, at hun har haft kontakt med de døde.

En anmelder fra det norske Dagbladet beskyldte prinsessen for åndeligt kvaksalveri, og en religionshistoriker stemplede Märtha Louise som en heks.

I april i år viste en meningsmåling, at 68 procent af befolkningen ikke tror på, at prinsesse Märtha Louise har færdigheder til at kommunikere med engle.

Læs også: Se også: Norsk prinsesse taler med de døde Norsk prinsesse taler med de døde

Støtter datteren
I det nye interview giver dronningen dog sin datter fuld opbakning.

- Selvfølgelig støtter vi Märtha. Det ville være mærkeligt, hvis man ikke støtter sin datter, sagde hun.

Dronningen sagde, at hun dog forstår, at folk reagerer på udtalelserne.

- Vi ved ikke, hvem der har ret i sidste ende. Vi skal være åbne for, at tingene kan være anderledes, end vi tror. Märtha er en af dem, der har veludviklede færdigheder. Jeg har ikke. Men alligevel er man nødt til at respektere, at andre mennesker er forskellige og har forskellige evner. Tænk bare på hekse, som blev brændt på bålet, fordi de troede, at jorden var rund, siger dronningen i interviewet.

1 af 2 - Vi lever i et demokratisk samfund, og alle har lov til at ytre deres meninger - lige som jeg også fuldt ud respekterer andres meninger, har prinsessen forsvaret sine kontroversielle udtalelser om engle. Prinsessen har forlængst fraskrevet sig sin apanage og bruger heller ikke officielt sin kongelige titel. (Foto: Hakon Mosvolfd Larsen/AP)
2 af 2 Prinsesse Märtha Louise har drevet en Engleskole i Oslo, og nu fortæller hendes mor, dronning Sonja, at hun også har mødt engle. (Foto: Danny Lawson/AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen