Prinsesse beskyldes for spionage

Den hollandske prinsesse Mabel var spion, før hun giftede sig ind i kongehuset

Prinsesse Mabel kostede prins Johan Friso en plads til arverækken til den hollandske trone. (Foto: All Over Press)
Prinsesse Mabel kostede prins Johan Friso en plads til arverækken til den hollandske trone. (Foto: All Over Press)

Det lyder som noget fra en Hollywood-film, men skal man tro bogen 'The Service: Inside the BVD', så har den hollandske prinsesse Mabel levet et dobbeltliv som spion.

Bogen om den noget specielle fortid kommer netop som den blonde prinsesse er i sit livs krise, efter hendes mand, prins Johan Friso, den 17. januar blev begravet under en lavine.

LÆS OGSÅ:

Se også: Prins Friso svært hjerneskadet

Friso var uden ilt i op mod 50 minutter og pådrog sig under ulykken så alvorlige hjerneskader, at det er tvivlsom, om han nogensinde vågner af det koma, som han befinder sig i.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hollandsk prins kæmper fortsat for sit liv

Det er Frits Hoekstra, der har skrevet bogen, hvor Mabels fortid oprulles.

Mabel Wisse-Smit, som hun hed den gang, havde i 1990'erne en affære med den bosniske udenrigsminister Mohammed Sacirbey. Og ifølge forfatteren begyndte prinsessen allerede i sin studietid at arbejde som spion i Bosnien, hvor hun spillede en vigtig rolle i forbindelsen med fredsaftalen, der afsluttede borgerkrigen i 1995. Det skriver avisen De Telegraaf.

I det hele taget har Mabels liv været præget af drama. Inden hun mødte prins Friso dannede hun par med narkogangsteren Klaas Bruinsma, som blev skudt og dræbt på Hilton Hotel i Amsterdam i 1991.

Prins Frisos valg af Mabel som kone var ikke synderligt populært - og parret 'glemte' at spørge den hollandske regering om lov. Så da de i 2004 sagde ja til hinanden kostede det prins Johan Friso hans plads i den hollandske tronfølge.

LÆS OGSÅ:

Se også: Prins Friso fløjet til England

Johan Friso og Mabel har to døtre sammen, som hun nu opdrager alene, mens han kæmper for sit liv.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!