Spanierne tilgiver deres klodsede konge

Den skandaleramte spanske konge Juan Carlos bliver af størstedelen af spanierne taget til nåde efter, at han offentligt har undskyldt for, at han jagtede truede elefanter i Botswana.

Juan Carlos er nødt til at bruge krykke sit hoftevred og operation for en lille uge siden. Meningsmålinger viser, at der stadig er opbakning til den 72-årige. (Foto: Daniel Ochoa De Olza/ AP)
Juan Carlos er nødt til at bruge krykke sit hoftevred og operation for en lille uge siden. Meningsmålinger viser, at der stadig er opbakning til den 72-årige. (Foto: Daniel Ochoa De Olza/ AP)

Trods harme og fordømmelse blandt befolkningen over den spanske konge, Don Carlos' store fadæse tidligere på måneden, tilgiver en stor del af spanierne kong Juan Carlos. Det viser nye meningsmålinger foretaget af spanske medier, skriver Wordpress

Mediernes bevågenhed blev vakt da kongen brækkede hoften i et uheldigt fald på en jagttur i Botswana. Turen vakte stor foragelse i det spanske samfund - ikke mindst fordi Juan Carlos er præsident for Verdensnaturfonden i Spanien.

Læs også:

Se også: Dyreaktivister kræver Juan Carlos' afgang

Undskyldning effektiv
De nye meningsmålinger trykt i de to spanske aviser, El Mundo og La Razón, kommer fire dage efter den officielle royale undskyldning på landsdækkende og tyder på at kongens knæfald har virket .
Spanierne er villige til at tilgive kongen for hans fejltagelse. Ifølge undersøgelsen svarer 70,3% af de adspurgte, at de tilgiver ham, mens 22,9% ikke tilgiver ham.

Kongen reagerede hurtigt på vreden blandt befolkningen og undskyldte umiddelbart efter hofteoperationen sin jagt-rejse, der eftersigende var en gave fra en nær ven.

Læs også:

Se også: Kong Juan Carlos brækkede hoften under jagt

Trods hurtig undskyldning viser undersøgelsen vurderer hele 52,8%, at det ikke tilstrækkeligt til at reparere på kongehusets i forvejen dårlige omdømme. Heroverfor svarer 39,3%, at en undskyldning er nok.

Større offentlig gennemsigtighed
Undersøgelsen viser også, at en del af spanierne er imod, at kongen modtager gaver fra venner og ønsker større offentlig åbenhed omkring den 72-åriges kalender. Jagt-affæren er seneste dråbe i pølen af nyere tids royale skandaler for det spanske kongehus og vurderes at forstærke tvivlen om monarkiets fremtid i Spanien. 73% i undersøgelsen finder dog stadig Juan Carlos' regeringstid som tilfredstillende samtdig synes 71%, at kronprins Felipe er klar til at bestige tronen.

Læs også:

Se også: Felipes opgivende miner

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere