Dyreaktivister kræver Juan Carlos' afgang

Titusinder af dyreaktivister er rasende over, at den spanske konge er afsløret som afrikansk elefantjæger

Dyreaktivister kræver Juan Carlos' afgang. (Foto: AP)
Dyreaktivister kræver Juan Carlos' afgang. (Foto: AP)

Et enkelt fejltrin af den spanske konge, Juan Carlos, kan vise sig at få større konsekvenser end først antaget.

Under en elefantjagt i Botswana snublede og brækkede kongen sin hofteknogle og måtte efterfølgende flyves hjem for at blive hasteopereret for at få en ny hofte.

Læs også:

Se også: Kong Juan Carlos brækkede hoften under jagt

Men efter at det er kommet frem, at kongen har jaget store dyr på den afrikanske savanne, kræver titusinder af dyreaktivister nu, at han træder tilbage som æresmedlem for Verdensnaturfonden (WWF).

Dyrerettighedsforkæmpere varsler tirsdag om store demonstrationer foran det hospital, hvor kongen forsøger at komme til hægterne efter operationen.

Samtidig har WWF i Spanien skrevet til den royale familie for at anmode om et møde med embedsmænd fra kongehuset for at formidle den harme, som den kongelige jagt har skabt.

- Vi er dybt følsomme over for vores medlemmers skepsis, skriver generalsekretær i WWF i Spanien, Juan Carlos del Olmo, i et brev, som Reuters har fået indsigt i.

- Vi er bekymrede for den alvorlige skade, dette forhold betyder for foreningens troværdighed og for det hårde arbejde og omdømme, vi har opbygget i løbet af 50 år med at beskytte elefanter og andre truede dyrearter, skriver han.

Ud over kritikken fra dyreaktivister og miljøforkæmpere er den 74-årige konge blevet angrebet i medier og politikere for hans ekstravagante udlandstur i en tid med høj arbejdsløshed og smertefulde økonomiske problemer.

Nogle kommentatorer opfordrer ham til at undskylde eller endda til at abdicere til fordel for sin søn Felipe.

Den kongelige familie i Spanien har i den seneste tid mødt stor kritik i offentligheden, da kongens svigersøn, Inaki Urdangarin, sidste år blev anklaget for bedrageri og underslæb.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!