Prins Friso svært hjerneskadet

Prins Frisos hjerte slog ikke i 50 minutter, da han blev fanget i en lavine. Lægerne i Innsbruck tvivler på, at han nogensinde kommer til bevidsthed

Lægerne har ikke gode nyheder om prins Friso. (Foto: AP)
Lægerne har ikke gode nyheder om prins Friso. (Foto: AP)

Den hollandske prins Johan Friso er svært hjerneskadet, efter at han for en uge siden blev fanget i en 200 meter bred lavine i skisportsstedet Lech i Østrig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Læge: Prins Frisos tilstand er kritisk

Den 43-årige prins' hjerte stod stille i 50 minutter - i den tid blev hans hjerne ikke forsynet med ilt. Det har direktøren for traumecentret på sygehuset i Innsbruck, doktor Wolfgang Koller, netop meddelt på en kort pressekonference.

- Friso har fået en svær hjerneskade, sagde Wolfgang Koller, der fortalte, at det vil tage år, før prinsen vågner, hvis det nogensinde sker.

Ifølge AP vil prinsen blive flyttet til en privatklinik for yderligere behandling.

Var advaret
Da prins Johan Friso fredag i sidste uge begav sig ud på ski, var der meldt om fare for laviner i området. Men prinsen trodsede advarslerne og kørte off-piste sammen med sin barndomsven Florian Moosbrugger, der slap nådigt fra lavinen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Prins Frisos ven afhøres

Siden ulykken har den hollandske kongefamilie været samlet i Østrig for at være ved prins Johan Frisos side. Dronning Beatrix og Frisos kone, Mable, har daglig besøgt den svært skadede prins.

Prins Friso er officielt ikke længere en del af det hollandske tronfølgerække. Den blev han udelukket fra, da han i 2004 blev gift med Mable Wisse Smit, der ikke blev godkendt af parlamentet på grund af et uafklaret forhold til en afdød narkokriminel.

Prins Friso og Mable har døtrene Luana på seks og femårige Zaria sammen.

0 kommentarer
Vis kommentarer