Svensk prinsesse bliver opkaldt efter Mary

Den svenske prinsesses navn, der rummer en hilsen til kronprinsesse Mary, overrasker landets navneforskere.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel af Sverige har opkaldt deres datter efter danske kronprinsesse Mary.(Foto: AP)
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel af Sverige har opkaldt deres datter efter danske kronprinsesse Mary.(Foto: AP)

Sveriges kronprinsesse Victorias og prins Daniels nyfødte datter skal hedde Estelle Silvia Ewa Mary. Og den lille prinsesse er med det sidste navn opkaldt efter den danske kronprinsesse Mary.

LÆS OGSÅ:

Det stolte forældrepar med den lille prinsesse Estelle. (Privatfoto) Intl. kongelige - 24. feb. 2012 - kl. 12:06 Derfor hedder prinsessen Estelle Silvia Ewa Mary

Det vurderer Elisabeth Tarras-Wahlberg, der er tidligere pressechef ved det svenske hof, over for det tyske nyhedsbureau dpa:

- Hun (Mary, red.) er en nær veninde af kronprinsesseparret, siger Tarras-Wahlberg, som i sin tid som pressechef også fungerede som mentor for kronprinsesse Victoria.

Navnet Estelle, der betyder stjerne, har den lille prinsesse fået i kraft af det svenske kongehus' franske aner. Den franske marskal Jean-Baptiste Bernadotte blev i 1810 valgt til konge af det svenske parlament.

LÆS OGSÅ:

Se også: Victoria: - Jeg er så lykkelig

En af hans efterkommere var greve Folke Bernadotte, og dennes amerikanskfødte kone hed Estelle.

- Kronprinsessen har altid interesseret sig for konfliktløsning og fredsarbejde, og på det område var Folke Bernadotte en foregangsmand, siger Elisabeth Tarras-Wahlberg til dpa.

I Sverige hedder blot lidt flere end 1200 kvinder Estelle til fornavn, mens der i Danmark er 38 med det franske navn.

De svenske navneforskere er meget overraskede over det atypiske valg.

- Det er helt uventet og meget upassende for en svensk, fremtidig dronning at hedde Estelle. Det er helt imod al tradition og erfaring, siger journalist og populærhistoriker Herman Lindqvist til Aftonbladet.

- Det lyder som en natklubdronning, mener han.

Prinsessens andet navn er ikke overraskende lånt fra kronprinsessens mor, dronning Silvia. Også prins Daniels mor, Ewa, er kommet med i navnerækken.

LÆS OGSÅ:

Se også: Svensk dyneløft: Statsministeren skal nærstudere prinsessen

Siden fødslen torsdag har Sverige været i noget nær undtagelsestilstand, og hvert et kongeligt skridt er blevet overvåget og ikke mindst analyseret.

Hvornår prinsessen skal døbes, er endnu ikke afklaret, men svenske medier forventer, at kronprins Frederik bliver en af hendes faddere.

0 kommentarer
Vis kommentarer