Hollandsk kongefamilie må vente på svar

Først sidst på ugen vil lægerne kunne sige, om den forulykkede hollandske prins Johan Friso overlever

Hollands dronning Beatrix, hendes svigerdatter prinsesse Mabel og resten af den kongelige familie må væbne sig med tålmodighed, mens de våger ved prins Johan Frisos sygeseng på intensivafdelingen på et sygehus i østrigske Innsbruck.

Først sidst på ugen vil lægerne nemlig kunne fremsætte en prognose om, hvorvidt den 43-årige prins vil komme sig oven på fredagens lavineulykke nær Lech, hvor dronningens næstældste søn i 20 minutter lå begravet i 40 centimeter snemasser.

Læs også:

Se også: Næste dage er kritiske for hollandsk prins

Det meddeler det hollandske hof søndag eftermiddag via rigsinformationstjenesten RVD.

- Hans Kongelige Højhed prins Frisos sundhedstilstand er fortsat uforandret: Stabil, men ikke udenfor livsfare, hedder det i erklæringen på kongehusets hjemmeside.

Scanningerne er fine
Dronning Beatrix og prinsens hustru Mabel besøgte søndag middag atter prinsen på universitetsklinikken i Innsbruck.

De to sortklædte kvinder undlod at tale med de mange journalister og tv-fotografer, der har taget opstilling foran hospitalet, rapporterer nyhedsbureauet APA.

Unavngivne kilder på universitetsklinikken siger til det hollandske dagblads NRC Handelsblads netavis, at der et døgn efter fredagens ulykke blev foretaget en MRI-skanning af prinsens hjerne, som ikke viste noget usædvanligt.

Ifølge kilderne øger det chancerne for, at prinsen kan komme sig over ulykken til trods for, at han skulle genoplives, da redningsmandskabet fik gravet ham fri af snemasserne.

Han led af iltmangel, men hans indre organer har åbenbart ikke taget skade, skriver østrigske medier, som citerer lokale, anonyme læger.

Imens har bystyret i Lech bedt pressen om at respektere den hollandske kongefamilies privatsfære.

Den hollandske dronning og hendes familie har i årtier været faste gæster på skisportsstedet, og kronprins Willem-Alexandra og kronprinsesse Maxima stod søndag på ski med deres tre døtre og Johan Frisos to døtre.

0 kommentarer
Vis kommentarer