Prinsen udløste selv lavinen

Det var skiløberne selv, der udløste den lavine, der fredag middag begravede hollandske prins Johan Friso

Prins Johan Friso, som her ses med sin datter Zaria under skiferien til Lech, udløste muligvis selv den lavine, som fredag begravede ham. (Foto: AP/Kerstin Joensson)
Prins Johan Friso, som her ses med sin datter Zaria under skiferien til Lech, udløste muligvis selv den lavine, som fredag begravede ham. (Foto: AP/Kerstin Joensson)

- Lavine blev udløst af skiløberne selv.

Det siger borgmester for Lech am Arlberg, Ludwig Muxel, i et interview med oe24.at om den lavine, der fredag middag begravede hollandske prins Johan Friso, slæbte ham fyrre meter og pådrog ham kraniebrud.

- Kan man konstatere det med sikkerhed?

- Det kan man med stor sikkerhed konstatere, ja.

LÆS OGSÅ:

Se også: Prinsen blev slæbt fyrre meter

Hvad der helt nøjagtig har fremprovokeret lavinen, melder interviewet ikke noget om. Men hans udmelding kan skyldes de oplysnnger, som har været fremme om, at selskabet på fire mand var udenfor pisten på skisportsstedet. Det havde sneet kraftigt de seneste dage.

Borgmesteren bekræfter også tidligere kendte oplysninger om, at prins Johan Frisos tilstand er stabil, men at han ikke er udenfor livsfare.

Og han mener, at der blev gjort tilstrækkeligt for advare mod lavinefaren i området.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hollandsk prins i livsfare

- Naturligvis. Der var fareniveau 4, hvilket betyder 'stor lavinefare', og hvis en skiløber bevæger sig ud, gør du det på egen risiko og tager selv beslutningen. Men vi er alle i Lech meget bekymrede, og vi håber, at prins Johan Friso hurtigt får det bedre.

Udover kraniebruddet skulle prinsen også have pådraget sig flere traumer. Og ifølge ubekræftede rygter på oe24.at skulle prinsen allerede være erklæret hjernedød som følge af iltmangel. Det er dog stadig rygter, som ikke hænger sammen med udmeldinger om, at lægerne først kan komme med en prognose for prinsen en af de kommende dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer