Nygifte William på livredder-mission

Den nygifte hertug af Cambridge tilbage på jobbet efter brylluppet - og ude i to redningsaktioner med sin helikopter

Helikopterpiloten William alias hertugen af Cambridge var i denne uge, få dage efter sit bryllup, med til at at redde nødstedte i de walisiske bjerge. (Foto: AP)
Helikopterpiloten William alias hertugen af Cambridge var i denne uge, få dage efter sit bryllup, med til at at redde nødstedte i de walisiske bjerge. (Foto: AP)

Det er hverdag for den britiske prins William her en uge efter 'århundredets bryllup' med den tidligere Kate Middleton, nu Catherine, hertuginde af Cambridge.

28-årige prins William, nummer to i den britiske tronfølge, har droppet bryllupsrejsen i første omgang og er i stedet vendt tilbage til jobbet som helikopterpilot i den lille walisiske by Anglesey. Her har han og den nybagte hertuginde boet, også før brylluppet i sidste uge, og her agter de at blive boende i hvert fald indtil videre.

Nødstedte i Snowdonia-bjergene
Og tilbage i RAF Valley i Wales kom William allerede i denne uge ud i hele to helikopteraktioner, hvor han og hans kolleger i Rescue-team 122 skulle redde nødstedte mennesker ud af de walisiske bjergområder i Snowdonia. En talsmand fra den britiske Forsvarsministerium bekræfter over for britiske medier, at redningsaktionerne har fundet sted, og RAF Valley bekræfter, at prins William deltog.

Den første redningsaktion gjaldt en 70-årig vandrer, som onsdag aften på en mistanke om hjerteanfald blev hentet fra det 898 meter høje bjerg Lliwedd og bragt til et hospital i byen Bangor.

Unge politibetjente i nød
Umiddelbart efter blev redningsholdet dirigeret tilbage til bjergområdet Crib-y-Ddysgyl for at redde en gruppe på fire mænd, som undervejs på en vandretur befandt sig på en smal højderyg i 1085 meters højde. En af de fire, som angiveligt var politibetjente i 20'erne fra West Midlands, var blevet dårlig, og alle fire blev hentet af helikopter-teamet og bragt i sikkerhed hos en civil bjergpatrulje i nærheden.

Elfyn Jones, som leder Llanberis Mountain Rescue Team, oplyser til BBC, at 15 mand fra hans redningshold først havde taget sig af den 70-årige med det formodede hjerteanfald, da de blev alarmeret om de fire unge mænds vanskeligheder.

- En RAF-helikopter fløj den 70-årige mand til hospitalet. Da vi hørte, at en person var blevet dårlig i nærheden og ikke kunne fortsætte selv, var helikopteren stadig i området. Så den vendte tilbage og tog de fire mænd med til basen på bjerget. De var alle uskadte.

Kates første tur til USA
Den nygifte helikopterpilot og hans kone har i øvrigt besluttet sig for at lægge vejen omkring ad Californien, når de i juli i år har besøgt Canada. Canada er en del af farmor Elizabeths dronningerige, som William står til en dag at arve.

Rejsen til Canada fra 30. juni til 8. juli bliver Williams og Kates første officielle udlandsrejse som ægtepar. Når de bagefter tager til USA, bliver det prins Williams første officielle besøg i Guds Eget Land, mens Kate kommer til at sætte sin sin fod på amerikansk jord for første gang nogensinde.

Der er stadig ikke noget officielt nyt om en egentlig bryllupsrejse for det unge par fra Anglesey.

1 af 2 Kiss me, Kate. Og det gjorde hun glad og gerne. For en uge siden blev William og Kate gift, men der er ikke umiddelbart nogen honeymoon i sigte. I stedet passer William sit job som helikopterpilot hos Royal Air Force i Wales. (Foto: AP)
2 af 2 Helikopterpiloten William alias hertugen af Cambridge var i denne uge, få dage efter sit bryllup, med til at at redde nødstedte i de walisiske bjerge. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer