Svenskere hylder kronprinsesseparret

Tusinder af svenskere stod klar, da det nybagte svenske ægtepar, prins Daniel og kronprinsesse Victoria kørte i karet gennem Stockholm

Sverige - og især Stockholm er ramt af bryllupsfener. (Foto: Expressen)
Sverige - og især Stockholm er ramt af bryllupsfener. (Foto: Expressen)

Med masser af flag, jubel og vink hyldede tusinder af svenskere det nybagte svenske kronprinsessepar, Victoria og Daniel, lørdag i Stockholm.

Efter vielsen i Storkyrkan kørte parret i åben karet gennem byen, og overalt var der mennesker langs ruten klar til at hylde parret. Allerede fra morgenstunden var de første på plads langs ruten rundt i Stockholm, der er dobbelt så lang som den karetrute, kronprinsessen far og mor kørte, da de i 1976 på samme dato blev gift. Dengang var 180.000 mennesker på gaden, og politiet i Stockholm havde inden lørdagen vurderet, at hvis vejret blev godt, ville op mod 250.000 mennesker hylde brudeparret langs ruten.

Et lille nik
Mange måtte dog også nøjes med et meget lille og hurtigt kik, inden både de 78 heste og det kongelige par var strøget forbi. Det ændrede dog ikke på feststemningen i gaderne i Stockholm.

Karetturen endte ved Stockholms Havn, hvor brudeparret - også som kongeparret i 1976 - gik om bord på Vasabåden og på traditionel vis blev roet tilbage til kajen ved kongeslottet. Herfra går turen tilbage til kongeslottet, hvor der lørdag aften skal være middag for godt 500 indbudte gæster.

0 kommentarer
Vis kommentarer