Victorias livvagt fængslet for voldtægt

En tidligere livvagt for den svenske konge og kronprinsesse er blevet varetægtsfængslet for voldtægt af en 22-årig kvinde

Victorias tidligere livvagt sidder nu bag tremmer. (Foto: AP)
Victorias tidligere livvagt sidder nu bag tremmer. (Foto: AP)

Han var iført en blå skjorte og hilste på sine politikolleger, da han blev ført ind i retssalen i byretten i Uppsala for at møde anklagerne om voldtægt. Halvanden time senere bestemte dommeren, at den tidligere livvagt for den svenske kongefamilie skulle varetægtsfængsles.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet, der var til stede ved grundlovsforhøret af manden, som er ansat i den svenske efterretningstjeneste Säpo.

Manden har i kraft af sin stilling ved efterretningstjenesten flere gange stået i spidsen for sikkerheden omkring topfigurerne i det svenske kongehus, kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustaf. Men det ligger flere år tilbage.

Løsladt pga. svage bevise
Nu sidder han bag tremmer og er sigtet for voldtægt af en 22-årig kvinde. Det er anden gang, manden sidder fængslet i den sag.

Manden blev anholdt første gang den 22. september og sigtet for tre dage før at have voldtaget en 22-årig kvindelig bekendt. Beviserne mod manden var dog så svage, at han blev løsladt igen den 16. oktober.

Men forleden troppede betjente så igen op hos Säpo for at anholde manden. Ifølge chefanklager Monica Mimer var der fremkommet flere beviser i sagen, som godtgjorde, at manden skulle snholdes igen.

Det viste sig også i retten at være tilstrækkeligt til, at manden endnu en gang kunne blive anbragt bag tremmer. Manden nægter sig dog skyldig i sigtelsen og overvejer nu, om kendelsen om varetægtsfængsling skal kæres.

Det svenske hof har undervejs været informeret om, at der var en efterforskning i gang mod den tidligere livvagt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!