Kongelig livvagt anholdt for voldtægt - igen

En trebarns far, der tidligere har passet på den svenske kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria, er for anden gang blevet hentet på sin arbejdsplads af politiet

Den nu igen voldtægtsmistænkte mand har tidligere passet på kronprinsesse Victoria, der her ses med sin forlovede Daniel Westling. (Foto: AP)
Den nu igen voldtægtsmistænkte mand har tidligere passet på kronprinsesse Victoria, der her ses med sin forlovede Daniel Westling. (Foto: AP)

Det svenske sikkerhedspoliti Säpo fik i går besøg af politiet. Her skulle de hente en kollega, der er mistænkt for at have voldtaget en kvinde, som han kendte.

Voldtægten skulle have fundet sted den 19. september, og det er anden gang, manden bliver anholdt i sagen.

Løsladt pga. manglende beviser
Manden, der tidligere har været livvagt for den svenske kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria, blev allerede i september anholdt i sagen. Han blev også der hentet på sin arbejdsplads, og anklageren forsøgte at få ham fængslet for voldtægt af særlig grov karakter.

Men beviserne mod ham var ikke stærke nok, og i oktober måned var trebarnsfaren igen på fri fod - lige indtil i går, hvor manden på ny blev anholdt i sagen.

- Efterforskningen er fortsat hele tiden, og nu er der kommet nye beviser frem omkring voldtægten. Mere kan jeg ikke sige, siger chefanklager Monica Mimer ifølge den svenske avis Aftonbladet.

Kongehuset informeret
Den mistænkte mand har været ansat ved det svenske sikkerhedspoliti gennem flere år, og her han han blandt andet været en del af livvagtskorpset, som passer på ministre og kongefamilien.

- Det er usædvanligt, at medarbejdere mistænkes for den slags, så vi ser meget alvorligt på det her, siger Patrik Peter fra Säpo. Og han indrømmer nu, at det var en fejl at lade manden fortsætte i sit arbejde, da han blev løsladt i oktober.

Det svenske hof er efterfølgende endnu engang blevet informeret om deres tidligere livvagt.

- Kongefamilien kender til sagen fra tidligere. Men manden er ikke længere livvagt for dem. Det er flere år siden, at han havde den stilling, siger informationschef Nina Eldh til Aftonbladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere