Kronprinsesse Victoria græd på slottet

Ordblindhed har voldt den svenske kronprinsesse mange sorger gennem hendes opvækst

Kronprinsesse Victoria sammen med kronprins Frederik. (Foto: Kristian Linnemann)
Kronprinsesse Victoria sammen med kronprins Frederik. (Foto: Kristian Linnemann)

Prinsesser kan også græde, når noget går dem på. Det fortæller Sveriges kronprinsesse Victoria i en ny bog, der udkommer i Sverige.

For Victorias vedkommende er det problemer med at læse og stave, der har drevet den svenske tronarving til tårer. Hun er ordblind.

- Mor lærte mig, at alle mennesker har problemer, og at ordblindheden er mit problem. Jeg havde brug for meget hjælp til lektierne, og jeg kunne tænke, at jeg var dum i hovedet, fortæller Victoria i Bogen ifølge Billedbladet.dk.

Ud over ordblindheden døjer Kronprinsessen med et andet handicap, der giver hende store sociale problemer. Det har hun tidligere fortalt til den svenske avis Expressen.

Victoria har mere end almindeligt svært ved at huske folks navne og ansigter. En lidelse, der kaldes prosopagnosi, eller ansigtsblindhed. En lidelse, som menes at ramme 25 ud af 1000 mennesker.

- Jeg har svært ved at huske ansigter og navne, hvilket er et stort handicap i min position, har den kommende svenske dronning fortalt til Expressen.

Hvad kronprinsessens ordblindhed angår, så er det ikke et handicap, som hun er alene om i den svenske kongefamilie.

Også hendes far, Kong Carl Gustaf, har svært ved det med ord og bogstaver. Det er dog ikke offentligt kendt, om svenskerkongen har samme problemer med navne og ansigter som sin datter.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere