Prins Harry trækkes hjem øjeblikkeligt

Det britiske forsvarsministerium meddelte fredag middag, at prins Harry kaldes hjem fra tjeneste i Afghanistan med øjeblikkelig virkning

Sidst, der var et medlem af det britiske kongehus i kamp, var i 1982, hvor Harrys onkel prins Andrew fløj helikopter under Falklandskrigen.  (Foto: AP)
Sidst, der var et medlem af det britiske kongehus i kamp, var i 1982, hvor Harrys onkel prins Andrew fløj helikopter under Falklandskrigen. (Foto: AP)

Prins Harrys tjeneste i Afghanisten slutter fem uger før tid.

Det britiske forsvarsministerium har netop meddelt, at den kongelige soldat bliver trukket hjem med øjeblikkelig virkning. Ifølge The Sun har prinsen accepteret beslutningen.

Harry, der er nummer tre i den britiske arvefølge, blev i al hemmelighed fløjet til Garmsir i den urohærgede Helmand-provins i midten af december måned. De engelske medier kendte til udsendelsen, men valgte at holde det hemmeligt af hensyn til Harrys sikkerhed.

Hemmeligheden blev bevaret i 10 uger, indtil det amerikanske website Drudge Report i går afslørede detaljer, som kan blive livsfarlige for prins Harry.

CNN fortæller, at der efter afsløringen på flere islamistiske hjemmesider opfordres til at holde skarpt udkig efter prinsen og tage ham til fange.

Dræbte fjender
Selvom prinsens krigsdeltagelse slutter før tid, har der ikke været tale om særbehandling for den kongelige soldat i Afghanistan.

Prins Harry har været med helt fremme ved fronten, hvor han har deltaget i kamphandlinger, blandt andet mindst tre luftangreb som kostede op mod 30 Taliban-fjender livet. Det skriver The Sun.

Fjendtlige beskydninger og morterangreb har været en del af dagligdagen, ganske som for de øvrige NATO-soldater i området.

Vant til trusler
Prins Harry er godt klar over den ekstra fare, der pludselig er opstået, efter det blev kendt, at han var en del af krigen mod Taleban.

- Når først det er kommet ud, vil alle de mennesker, som støtter dem, forsøge at nakke mig. Når man tænker nærmere over det, er det faktisk ret bekymrende, siger han ifølge The Daily Telegraph.

- Nu ved alle, at jeg er her, og så er der ingen tvivl om, at jeg er deres primære mål, siger han, men slår den nyopståede fare hen med, at han som et medlem af den kongelige familie er vant til trusler.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen