Prinsessen piber: Jeg føler mig misforstået

Svenskekongen er tavs om Madeleines lønsomme dobbeltrolle i USA

Mange svenskere føler, at prinsesse Madeleine og Chris O'Neill både vil blæse og have mel i munden. Foto: AP
Mange svenskere føler, at prinsesse Madeleine og Chris O'Neill både vil blæse og have mel i munden. Foto: AP

I sidste uge eksploderede kritikken af den amerikansk gifte prinsesse Madeleine, fordi hun er indsat i ledelsen i mindst tre af sin mands store virksomheder i USA.

Se også: Svensk prinsesse indsat som kransekagefigur i mandens firmaer

Officielt er den svenske prinsesse ellers repræsentant for Sveriges kongehus i USA ved at sidde i sin mor, dronning Sylvias velgørenhedsfond, Childhood Foundation.

Se også: Så meget kostede Madeleines bryllup

Indtil videre har kong Carl Gustav forholdt sig tavs og ikke kommenteret, at en svensk prinsessetitel bliver brugt kommercielt til at kaste glans over et amerikansk firma. Men prinsesse Madeleine er nu trådt frem og græder ud i Expressen, fordi hun ’føler sig misforstået’.

Ny mondæn lejlighed
- Jeg længes hele tiden hjem til Sverige, og jeg er så stolt over at komme hjem med vores datter Leonora. Men alt det, der har været skrevet om os, gør, at jeg føler mig misforstået, som det desværre alt for ofte sker i forhold til min person, siger prinsessen i Expressen.

Se også: Madeleines mand viser ny 'babyfods-tattoo'

Hun tilføjer, at den lille familie kommer til at tilbringe mindst tre måneder i Sverige og Europa om året.

Når den misforståede prinsesse igen er kommet i skudlinjen, skyldes det især to ting. Dels at husbond Chris O’Neill, der ikke selv ønskede at blive svensk prins af hensyn til alle sine forretninger, har brugt sin kone og hendes titel kommercielt, dels at parret, som er fast bosiddende i USA, nu har fået en ny stor mondæn lejlighed i Stockholm – selv om deres anden lejlighed er blevet moderniseret for statens penge - hele 6,5 mio. kr.

Gyngerne og karrusellen
Selv om Madeleine pludselig bliver ’lillepige’ og piber, ændrer det ikke ved, at svenskerne ikke gider se prinsessen og hendes hovedrige mand score på både gyngerne og karrusellerne.

Madeleine og Chris O'Neill pakker pt. tasker i New York for at tage hjem til Sverige og få datteren døbt d. 8. juni. Og der er derfor intet at sige til, at prinsessen forsøger at sætte en prop i kritikken.

Se også: Prinsesse Madeleine har født en datter

- Det er bare trist, at der skal være en debat som denne. Min mand har allerede forklaret offentligheden, at min deltagelse i hans virksomheder er fuldstændig uproblematisk, fordi jeg reelt ikke er aktiv i firmaet, siger prinsessen.

Uden betydning
Hvorfor hun så overhovedet optræder i ledelsen, hvis hendes tilstedeværelse er uden betydning, forklarer hun ikke.

Hun kan heller ikke se noget forkert i, at parret har en stor lejlighed stående tom i et af den svenske hovedstads mest mondæne kvarterer - for kun at bruge den nogle få uger om året.

Se også: Madeleine tager endnu mere afstand til Sverige

De tre måneder i ’Sverige og Europa’, som prinsessen hævder parret vil bruge uden for USA, indeholder også deres ferier i Frankrig og Italien samt skiferierne i Schweiz og omegn.

0 kommentarer
Vis kommentarer