Norges kongefamilie raser mod ugeblad

Kongehuset i Norge vil ikke længere finde sig i sladderbladet Se og Hørs paparazzi-billeder og falske påstande

Den norske kongefamilie har fået nok af nærgående billeder. (Foto: Andreas Fadum)
Den norske kongefamilie har fået nok af nærgående billeder. (Foto: Andreas Fadum)

Hvis man er på ferie og slapper af ved stranden i badetøj, skal fotografer holde sig væk og respektere privatlivets fred.

Det mener det norske kongehus, der nu retter skarp kritik af norsk Se og Hør ifølge avisen VG.

- Det er nu gået så vidt, at vi må tage det her usædvanlige skridt i forsøget på at få en ende på krænkelser og fejlagtige oplysninger, siger kongehusets kommunikationschef, Marianne Hagen.

Billeder af børnene
Nogle af de reportager, som kongefamilien føler sig krænket af, er paparazzi-billeder fra private badeferier på Korsika og St. Barts. På billederne er flere i badetøj, mens de soler sig på stranden.

Læs også:

Se også: Mette-Marit efter surrogat-kritik: - Jeg ville gøre det igen

- Noget af det, vi reagerer på, er omfanget, intimiteten og at de bruger billeder af børnene uden først at give sig til kende, siger Marianne Hagen.

Hun er godt klar over, at den kongelige familie har offentlighedens interesse, men det betyder ikke, de skal finde sig i hvad som helst. Slet ikke hvis de føler, at bladets fotoserier og artikler går over deres grænse.

Fejagtig pris
Desuden er der fejl i Se og Hørs tekst til billederne, fastslår Hagen. Kongehuset havde ikke, som bladet påstod, betalt en halv million norske kroner for leje af feriehus og båd.

Som om det ikke var nok, giver bladet læserne det indtryk, at familien har udtalt sig i eksklusive interviews.

Hagen mener, at Se og Hør efterhånden er gået over grænsen i næsten hvert blad igennem en lang periode. Derfor vil kongehuset nu gribe ind. Enten ved at gå i retten eller via pressens faglige udvalg.

Kritik preller af
Det preller dog af på ugebladets chefredaktør, Ellen Arnstad, der fastholder, at badebillederne ligger inden for de presseetiske normer. Og at interviews fra udenlandske blade vil blive citeret i norske blade.

Læs også:

Se også: Kronprinsen på natklub med ludere og lommetyve

Desuden er familien Norges mest omtalte, og det kræver ikke deres samtykke, når familien befinder sig på offentlige steder, tilføjer redaktøren.

Bladet har trykt en rettelse af prisen på familiens feriebolig, men understreger, at den slags altså har offentlighedens interesse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere