Ballade i kongefamilien: Udebliver fra barnedåb

Fredag formiddag bliver den svenske prins Alexander døbt på Drottningholm Slot i Stockholm. Men ikke alle gæster har takket ja til invitationen fra prins Carl Philip og prinsesse Sofia

Klokken 11 begynder gæsterne at kumme til kirken, hvor selve dåben finder sted klokken 12. Foto: All Over Press
Klokken 11 begynder gæsterne at kumme til kirken, hvor selve dåben finder sted klokken 12. Foto: All Over Press

I dag er den svenske kongefamilie samlet til en særdeles glædelige begivenhed. Kongeparrets yngste barnebarn, prins Alexander, skal døbes i kirken på Drottningholm Slot i Stockholm.

Desværre har den lille prins' forældre, prins Carl Philip og prinsesse Sofia, modtaget et afbud til dåben. Et ret usædvanligt et af slagsen!

Se også: Det skal den lille svenske prins hedde

Det er kongens søster, prinsesse Birgitta, der igen trækker overskrifter i Sverige med sin udeblivelsen. Hun er gudmor til Carl Philip, og derfor er det højst usædvanligt, at hun ikke deltager.

Hendes begrundelse for ikke at komme, er endnu mere usædvanlig. Prinsesse Birgitta skal simpelthen spille golf i dag!

- Det er selvfølgelig trist. Men man kan ikke være to steder på samme tid, siger hun til den svenske avis Expressen.

Prinsesse Birgitta skal i dag spille en golfturnering. Derfor kan hun ikke deltage i den kongelige barnedåb. Foto: All Over Press
Prinsesse Birgitta skal i dag spille en golfturnering. Derfor kan hun ikke deltage i den kongelige barnedåb. Foto: All Over Press

Samme forklaring brugte prinsesse Birgitta i foråret, da kronprinsesse Victorias søn, prins Oscar, blev døbt i slotskapellet. Den gang opholdt kongens søster sig på Mallorca med en kølle i hånden, mens resten af familien fejrede dåb.

- Jeg kan ikke være alle steder på en gang, sagde hun den gang.

Intl. kongelige - 30. apr. 2016 - kl. 14:13 Hov! Han glemte den lille prinsesse

Balladen i kongefamilien fik for alvor liv, da den 79-årige prinsesse i et tv-interview sidste år sendte lidt af en bredside af sted mod sin bror.

- Han forstår ikke, hvordan jeg kæmpet for Sverige. Han fatter det ikke. Jeg ved, at han har været misundelig på mig, men så må han være det, for jeg har kæmpet for ham. Jeg har min bror i tankerne hele tiden, sagde hun under interviewet, der blev bragt i svensk tv i bedste sendetid.

Da kongen i marts fyldte 70 år, kunne prinsesse Birgitta godt afse tid til familiefest. Spørgsmålet er, hvor mange fra familien, der drager til Mallorca for at fejre Birgitta, når hun runder de 80 år i januar.

 

55 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!