Dimitri Romanoff er død

Dimitri Romanoff døde nytårsaften. Han spillede en hovedrolle i genbegravelsen af kejserinde Dagmar

Dimitri Romanoff sammen med Vladimir Putin Foto: Itar Tass
Dimitri Romanoff sammen med Vladimir Putin Foto: Itar Tass

Dimitri Romanoff er død. Han blev 90 år.

Det oplyser hans kone, Dorrit Reventlow.

Dimitri Romanoff kom til Danmark i 1959 og titulerede sig selv som prins og sin kone som prinsesse. Det samme gjorde kongehuset, som havde parret som gæster ved kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup i 2004.

Dimitri Romanoff stammede fra Rusland, og skulle det utænkelige være sket, at zardømmet var blevet genindført i Rusland, ville han have været nummer to i arvefølgen. Nummer et var hans storebror, Nikolai.

Deres far flygtede under revolutionen sammen med kejserinde Dagmar og andre adelige.

Sammen tog de to brødre i slutningen af 1990'erne initiativ til, at enkekejserinde Dagmar skulle genbegraves i Sankt Petersborg ved siden af hendes mand, zar Alexander III. Det havde hun inden sin død udtrykt ønske om.

Det skete i 2006, hvor hendes jordiske rester kom ud på en lang rejse fra Roskilde Domkirke til Sankt Petersborg. Om bord på skibet var blandt andre Dimitri Romanoff.

Selv blev han født i Frankrig og tilbragte en del år i Italien. I slutningen af 1950'erne forelskede han sig i den danske kvinde Jeanne von Kauffmann, som han levede med indtil hendes død.

Siden giftede han sig med Dorrit Reventlow.

I 32 år arbejdede Dimitri Romanoff for Handelsbanken - senere Danske Bank - som sprogkyndig i udlandsafdelingen.

Trods den stærke russiske tilknytning var det først efter sin pensionering i 1993, at han for alvor begyndte at interessere sig for sine forfædre.

Dimitri Romanoff boede det meste af sit liv i Rungsted nord for København.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!