Hemmelig kongelig barnedåb: Her er billederne

Det britiske kongehus går langt for at holde skatteyderne væk fra barnedåb

Sådan ser det ud, når de kongelige selv styrer festen. Et poleret pressebillede, som det ifølge det britiske kongehus er strengt forbudt at beskære. Foto: Kongehuset/Ritzau Scanpix
Sådan ser det ud, når de kongelige selv styrer festen. Et poleret pressebillede, som det ifølge det britiske kongehus er strengt forbudt at beskære. Foto: Kongehuset/Ritzau Scanpix

Britiske kongehus-fans måtte vente udenfor Windsor Castle, mens lille Archie blev døbt. Video: AP
 

Send flere penge - men hold jer væk.

Sådan kan dagens britiske, kongelige barnedåb meget nemt tolkes. For mens de millioner af pund, som landets skatteydere sender i retning af kongefamilien, luner godt, var dørene hermetisk lukkede, da Prins Harry og Meghan lørdag fik deres søn Archie døbt.

Både fotografer, journalister og tv var forment adgang til fejringen. Og naturligvis blev ingen udover de særligt inviterede fra overklassen lukket ind.

I stedet fik parret taget et par polerede billeder, som efterfølgende er lagt ud på Instagram.

Her det andet billede som offentligheden får af parret og deres nydøbte søn. Foto: Kongehuset/Ritzau Scanpix
Her det andet billede som offentligheden får af parret og deres nydøbte søn. Foto: Kongehuset/Ritzau Scanpix

Se også: Dropper oldebarnet: Dronning Elizabeth bliver væk fra dåb

Skjuler gud forældre
Den kolde skulder, som kongefamilien giver deres undersåtter, er da heller ikke blevet særligt positivt modtaget.

Harrys begrundelse for at lukke ned er angiveligt, at han er træt af den store bevågenhed. Hans mors død i august 1997, hvor hun blev forfulgt af aggressive fotografer, har heller ikke hjulpet på iveren for at lukke op.

Det er i øvrigt uvist, hvem der er gud forældre til den lille ny. Deres navne holdes nemlig også hemmeligt.

Du kan læse mere om historien her.

Harry og Meghan har gjort sig upopulære på Instagram. Foto: Dan Istitene/Ritzau Scanpix Intl. kongelige - 5. jul. 2019 - kl. 18:32 Lægges for had: - Hyklere!

Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Det yngste medlem af det britiske kongehus, som bærer det fulde navn Archie Harrison Mountbatten-Windsor, blev lørdag døbt ved den private ceremoni.

Den to måneder gamle søn af prins Harry og hertuginde Meghan blev døbt i Windsor-slottets private kapel. Dåbshandlingen blev udført af ærkebiskoppen af Canterbury, Justin Welby.

Kongehuset oplyser, at Archie i overensstemmelse med traditionen var klædt i en dåbskjole med satin og kniplinger - den samme som hans fætre og kusine tidligere er blevet døbt i.

Med til dåben var blandt andre Archies onkel, prins William, og hans familie, farfar prins Charles og hustruen Camilla, mormor Doria Ragland samt Jane Fellows og Sarah McCorquodale, der var søstre til hans farmor, afdøde prinsesse Diana.

Archies oldemor og prins Harrys mormor, dronning Elizabeth II, deltog ikke ved dåben. Hun havde andre opgaver, oplyser hoffet.

Meghan og Harry har fået kritik for ikke at lade offentligheden få et glimt af barnedåben og for at holde begivenheden meget privat. Det forhindrede dog ikke royale fans i at møde op ved Windsor-slottet med britiske flag, bannere og sågar en kage.

Harry og Meghan blev sidste år gift på slottet Windsor, der ligger vest for London. Archie er nummer syv i rækken af tronarvinger.

/ritzau/

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere