Hjemsøges af mors død

Prins Harry er stadig meget påvirket over at have mistet sin mor i en tidlig alder

- Det, jeg har sværest ved at leve med, er, at de mennesker, der jagtede hende gennem tunnellen også tog billeder af hende, da hun døde på bagsædet af bilen. Sådan fortalte prins Harry, da han og storebroderen i 2017 åbnede op om tabet af deres mor. Video: AP.

Der er gået 22 år, siden prinsesse Diana mistede livet i en fatal bilulykke, hvor hun blev jagtet af paparazzifotografer i Paris.

Men såret er stadig ikke helet.

Det fortæller en åbenhjertig prins Harry i en dokumentar på ITV, der kom i stand i forbindelse med hans nylige tur til Afrika, der også havde en særlig plads i hans mors hjerte.

- Når man er en del af denne familie, i denne rolle, i dette job. Hver gang jeg ser et kamera, hører et klik, ser en blitz, tager det mig direkte tilbage, siger prins Harry.

Prins Harry havde svært ved at holde tårerne tilbage under talen. Foto: Ritzau Scanpix/Toby Melville Intl. kongelige Prins Harry bryder sammen midt i tale

Da han bliver spurgt, om han har fundet ro i sin mors død, lyder svaret.

- Jeg tror egentlig stadig, det er som et betændt sår.

Privat er prins Harry gift med den tidligere skuespiller Meghan Markle. Foto: Ritzau Scanpix
Privat er prins Harry gift med den tidligere skuespiller Meghan Markle. Foto: Ritzau Scanpix

På den ti dage lange rundtur i Afrika gik han sammen med fru Meghan i sin mors fodspor, hvilket han beskriver som 'utroligt følelsesladet'.

- Alt hvad jeg gør, minder mig om hende, siger han i dokumentaren.

De to mødes i en film til prinsens Instagram. Foto: Bruno Marzi / Splash News Intl. kendte Superstjerne møder prins: - Ingen forstår os

Den populære prins ytrer sig på vanlig royal manér også yderst positivt om det kontinent, han befandt sig på.

- Siden jeg kom til dette kontinent som en ung dreng, der forsøgte at kapere noget, jeg aldrig vil kunne beskrive, har Afrika omfavnet mig på en måde, jeg aldrig glemmer. Og for dét føler jeg mig utroligt heldig.

Prins Harry da han i 2017 besøgte danske veteraner på Svanemøllens Kaserne. Foto: Stine Bidstrup
Prins Harry da han i 2017 besøgte danske veteraner på Svanemøllens Kaserne. Foto: Stine Bidstrup
 

13 kommentarer
Vis kommentarer