Lady Diana elskede en fremmed mand

Havde kun mødt prins Charles 12 gange, da de blev skubbet ind i ægteskabet

Billedet her er taget på prinsesse Dianas 21 års fødselsdag - kun et år efter hun blev gift med prins Charles. Foto: PA Photo
Billedet her er taget på prinsesse Dianas 21 års fødselsdag - kun et år efter hun blev gift med prins Charles. Foto: PA Photo

20-året for prinsesse Dianas død har afstedkommet et utal af skriverier og film.

Ikke kun i Storbritannien, men i hele verden, for romancen mellem dem britiske tronfølger og den purunge adelskvinde kunne selv Barbara Cartland ikke have iscenesat bedre. Hele verden fulgte med, da den kun 19-årige børnehavelærerinde blev forlovet med den 12 år ældre Prins af Wales - og interessen blev ikke mindre året efter, da parret d. 29. juli 1981 blev gift.

Der opstod problemer i ægteskabet allerede meget tidligt på grund af Camilla Parker Bowles. Foto: AP
Der opstod problemer i ægteskabet allerede meget tidligt på grund af Camilla Parker Bowles. Foto: AP
 

Se også: Han var Dianas elsker - nu kæmper han for sit liv

Det var et ikonisk bryllup, der blev live-transmitteret over hele verden. Et hvert medie med respekt for sig selv havde mindst en medarbejder tilstede i St. Paul's Cathedral den dag, men historien bag det storslåede bryllup er nok endnu mere opsigtsvækkende.

Det viser sig nu, at Lady Diana så at sige forelskede sig i og blev gift med en fremmed. Det fremgår af en række tv-specials fra CBS med fællestitlen: 'Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth'.

Se også: For første gang: Prins Harry taler ud om store problemer efter sin mors død

CBS-produktionen er bare en i rækken af bøger, film, serier og artikler om forholdet imellem Diana og Charles, men når netop disse tv-specials vækker opsigt, skyldes det, at de er produceret af 48 Hours med den anerkendte Gayle King som ankermand

Ifølge blandt andet Vouge og Elle vælter hemmelighederne ud af skabet i udsendelserne.

Det, de 3500 gæster og godt 750 mio, tv-seere overværede i den gamle katedral, var en sammensplejsning af to mennesker, der nærmest ikke kendte hinanden.

 

Parret virkede generte og meget, meget nyforelskede - på trods af et helt års forlovelse - da de skulle kysse hinanden på trappen efter vielsen. Og det var der en god grund til.

Se også: Hemmelige breve afslører nye detaljer om prinsesse Diana

Forinden havde de nemlig kun mødt hinanden 12 gange, før de blev jaget op ad kirkegulvet med næsten upassende hast.

Med nærmest upassende hast fik prins Charles besked på at få lady Diana med op ad kirkegulvet. men parret kendte stort set ikke hinnanden. Foto. AP
Med nærmest upassende hast fik prins Charles besked på at få lady Diana med op ad kirkegulvet. men parret kendte stort set ikke hinnanden. Foto. AP
 

Ifølge Dianas bedste veninde, Lana Marks, fastholdt prinsessen, at hun var dybt forelsket i sin 12 år ældre mand, da de blev gift, og at hun selv op til skilsmissen med hånden på hjertet kunne sige, at hun aldrig havde elsket andre end Charles. Han var hendes livs store kærlighed.

Retrospektivt ved alle nu, at det forholdt sig anderledes med den 32-årige Prins af Wales. Tronfølgerens store kærlighed hed Camilla Parker Bowles og var gift med hans ven.

Se også: Dianas elsker: Jeg er ikke far til Harry

Allerede meget tidligt i ægteskabet spøgte Camilla, og Diana fandt hurtigt ud af, at hun var blevet en del af et menage a trois. Det skabte jalousi og et utal af ubehagelige scener i det ægteskab, hvor man faktisk nærmest helt victoriansk først skulle til at lære hinanden at kende under bryllupsrejsen.

Producenten af serien, Susan Zirinsky, er ifølge Elle ikke i tvivl om, at Diana havde mange følelser i klemme over for Charles.

Den purunge Diana var forelsket i Charles, men Charles havde bare fået pisken over nakken. Foto: AP
Den purunge Diana var forelsket i Charles, men Charles havde bare fået pisken over nakken. Foto: AP
 

Men hvor gensidigt der var, er det store spørgsmål. Bryllupsrejsen, hvor de for første gang skulle prøve at være sammen på  daglig basis, tog sin begyndelse i Broadlands, hvor Charles' forældre havde tilbragt deres bryllupsnat i 1947. Herefter fløj det nygifte par til Gibraltar og tog så videre på et cruise rundt i Europa i elleve dage. Bryllupsrejsen endte i Skotland.

Sally Bedell Smith har skrevet en bog om prins Charles. Og i bogen 'Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life' afslører hun, at det var faren, Prins Philip, der pressede sin søn til at fri til Lady Diana Spencer blive gift i en fart.

Ifølge Dagbladet , People og Daily Mail var prins Charles overhovedet ikke indstillet på at gifte sig på det tidspunkt i 1981, men han modtog et brev fra sin far efter at dele af pressen havde skrevet, at Charles og Diana havde tilbragt to nætter sammen - før de blev forlovet.

Diana benægtede det, men prins Philip gjorde sin søn klart, at Lady Dianas rygte stod på spil, så Prinsen af Wales var nødt til at opføre sig som en gentleman og træffe en beslutning om forholdet.

Efter mange års legen skjul fik prins endelig lov til at gifte sig med den kvinde, han hele livet havde holdt af, Camilla Parker Bowles. Foto: AP
Efter mange års legen skjul fik prins endelig lov til at gifte sig med den kvinde, han hele livet havde holdt af, Camilla Parker Bowles. Foto: AP
 

Hertuginde Kate og prins William har offentliggjort navnet på deres nyfødte datter. (Foto: AP) Intl. kongelige - 4. maj. 2015 - kl. 18:12 Prinsesses navn er tredobbelt hyldest til kongefamilien

Prins Charles kunne godt fatte et vink med en vognstang, når han så et, så selv om han nok egentlig ikke var forelsket, krøb han til korset.

Han efterkom familiens ønsker, lukkede ned for Camilla og friede til Diana.

Dette forløb beskrives også i en anden bog: 'Charles: The heart of a king', der kom i 2015 med den daværende Time-redaktør Catherine Mayer som forfatter.

'Han var ikke forelsket i Diana, han var ikke klar ... Han bøjede nakken, da faren fik herset tilstrækkelig med ham. Faktisk anså Charles sin fars brev for et udskamningsbrev,' fortalte en ven af familien, Pamela Hicks, i Sally Bedell Smiths bog.

For 21 år siden blev parret skilt efter fire års seperation. Og i år er det nøjagtigt 20 år siden, at Diana blev dræbt i Paris ved en bilulykke.

 

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen