Lægges for had: - Hyklere!

Prins Harry og hertuginde Meghan er ikke blevet populære for deres miljøtiltag

For to måneder siden viste Harry og Meghan deres nyfødte søn frem. Nu har parret gjort sig upopulære på Instagram. Video: AP

- Først nu er vi begyndt at se og forstå den skade, som vi forårsager. Med næsten 7,7 milliarder mennesker på denne jord gør hvert valg, hvert fodspor og hver handling en forskel.

Sådan skriver prins Harry og hertuginde Meghan på deres Instagram-profil, der følges af knap ni millioner mennesker.

Hver måned sætter det populære par, der netop er blevet forældre til deres første barn, sønnen Archie, fokus på et velgørende projekt, og i juli er valget altså faldet på klima og miljø.

Prins Harry måtte kigge lidt mere nedad end normalt, da han lørdag tog på officiel opgave med sin kone. Foto: AP Intl. kongelige - 2. jul. 2019 - kl. 13:49 Efter fødslen: Meghan overrasker

I opslaget 'tagger' de en række velgørenhedsorganisationer - heriblandt Leonardo DiCaprios klimafond og den svenske miljøaktivist Greta Thunberg - og opfordrer deres følgere til at være med til at gøre en forskel.

'Vær søde at besøge de Instagram-konti, vi følger i denne måned for at få flere detaljer om, hvordan du kan gøre en stor forskel og hjælpe med at redde vores planet. Vi kan kun gøre det sammen, og enhver lille ting hjælper', slår de fast.

Men den ellers sympatiske opfordring falder ikke i ubetinget god jord hos parrets mange følgere.

'Vent, venner. I kan ikke flyve privatfly i jeres privatliv og så poste sådan noget. Enten lev det ud, eller lad være. Virkelig. 'Walk the talk'. Ellers er det hykleri', skriver én.

'Så lad måske være med at flyve med privatfly?', lyder opfordringen fra en anden.

Der er også idéer til hertugindens tøjforbrug.

Meghan var iført ballerinasko fra Aquazzura til lidt over 4100 kroner og en kjole fra Stella McCartney til omkring 9000 kroner, da hun afbrød sin barsel for en kort bemærkning i sidste weekend. Foto: Dan Istitene/Ritzau Scanpix
Meghan var iført ballerinasko fra Aquazzura til lidt over 4100 kroner og en kjole fra Stella McCartney til omkring 9000 kroner, da hun afbrød sin barsel for en kort bemærkning i sidste weekend. Foto: Dan Istitene/Ritzau Scanpix
 

'Eller måske har Meghan ikke behov for et nyt fancy outfit, hver gang hun går uden for en dør. Hun kunne være et godt eksempel ved at bruge sit tøj mange gange, ligesom Kate gør', foreslår en tredje med henvisning til hertuginde Kate.

Det royale par med lille Archie. Foto: Ritzau Scanpix Intl. kongelige - 9. maj. 2019 - kl. 20:17 Kongehuset i kæmpe brøler: Pinligt!

Dyre damer
Debatten om tøjforbrug i kongehuse i Europa er langtfra ny.

Tidligere på året blussede debatten op, da prinsesse Benedikte fortalte om sit syn på genbrug i bogen 'Benedikte - En kongelig prinsesse'.

'Når vi er ude til et arrangement, er vi der for at fremme en sag. Vi er der for at give omtale i den gode sags tjeneste og støtte den pågældende organisation. Derfor bør vi heller ikke klæde os i meget dyrt og overekstravagant tøj. Det tror jeg ikke er spor godt. Det handler også om, at vi skal bevare jordforbindelsen', forklarede den 70-årige prinsesse.

Fra flere sider blev der spekuleret i, om det mon var en slet skjult stikpille til modeprinsessen Mary, der er kendt for at være særdeles velklædt.

Sidste år anslog en engelsksproget royal modeblog, at Mary hører til blandt de dyreste prinsesser, hvad angår tøj og sko.

Bloggeren havde studeret hendes køb for 2018 og regnet sig frem til, at Marys nyerhvervelser for det år alene løber op i svimlende 894.200 kroner.

I et interview med modemagasinet IN i maj erkendte kronprinsessen da også, at der er plads til forbedring.

- Jeg indrømmer, at mit forbrug af tøj er stort, hvilket hænger sammen med det liv, den rolle og det arbejde, jeg har. Men jeg kan gøre det bedre - og det arbejder jeg på, slog hun fast i interviewet, hvor hun er fotograferet iført sin forlovelseskjole fra 2003.

 

Hun gør dog meget allerede, lader hun forstå.

- Jeg genbruger mit tøj. Ikke kun til officielle gøremål, men også privat. Jeg køber vintagetøj. Jeg får mit tøj syet om, og der er mange variationer. Nogle kjoler er gået fra lange til at være korte og fra at have lange ærmer til at være uden ærmer. Lange kjoler er blevet til en nederdel, og jeg mikser og matcher, så jeg får brugt mit tøj på nye måder.

Prins Harry og hertuginde Meghan ser stolte ud med deres nyfødte søn i armene. Foto: Dominic Lipinski/Ritzau Scanpix Intl. kongelige - 9. maj. 2019 - kl. 15:13 Kendt vært fyret efter 'racistisk' billede

95 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere