Märtha Louise bryder tavsheden: - Ingen kan erstatte dig, Ari

Prinsesse Märtha Louise åbner nu op efter eksmandens død

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn blev gift i 2002. De blev skilt i 2016. Fredag blev sidstnævnte bisat og hyldet ved en stor ceremoni i Oslo Domkirke. Video: NRK/VG

Det norske kongehus blev i juledagene ramt af en stor sorg, da prinsesse Märtha Louises eksmand, Ari Behn, tog livet af sig selv i en alder af 47 år.

Forfatteren og kunstneren blev torsdag bisat og hyldet ved en stor ceremoni i Oslo Domkirke, hvor hele den norske kongefamilie var mødt op.

Prinsesse Märtha Louise har ikke udtalt sig efter Ari Behns død, og hun sagde heller ikke noget under ceremonien torsdag. Det gjorde i stedet 16-årige Maud, som hun har med den afdøde kunstner.

16-årige Maud Angelica Behn holdt en tale for sin far, som hun efterfølgende er blevet hyldet for verden over. Foto: Haakon Mosvold Larsen/Ritzau Scanpix
16-årige Maud Angelica Behn holdt en tale for sin far, som hun efterfølgende er blevet hyldet for verden over. Foto: Haakon Mosvold Larsen/Ritzau Scanpix

Nu bryder hun dog tavsheden. Det sker i et opslag på Instagram, hvor hun hylder eksmanden.

Ari Behn døde 25. december. Foto: Ritzau Scanpix Intl. kongelige - 28. dec. 2019 - kl. 07:13 Kunst udsolgt ti minutter efter nyhed om død

- Vi er så uendeligt triste og kede af tabet af dig, for du var pigernes varme, morsomme, kloge og gode far, som de savner så dybt. Vi savner de morsomme kommentarer, dine fine synspunkter, din poetiske tone, de mange komplimenter og den store kærlighed, du havde for dem. I dag (fredag, red.) havde du været så inderligt stolt af dem, skriver prinsesse Märtha Louise og fortsætter:

- Men nu er der et tomrum, hvor du var, for ingen kan nogensinde erstatte dig for vores smukke piger. Det er så smertefuldt at tænke på, at du ville forlade denne jord. Vi er alle i dyb sorg og smerte.

Vis dette opslag på Instagram

Kjære Ari, Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen. Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. I dag hadde du vært så inderlig stolt av dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen. En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt. Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.

Et opslag delt af Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise) den

16-årige Maud Angelica holdt en tale for sin far i kirken. Foto: Ritzau Scanpix Intl. kongelige - 3. jan. 2020 - kl. 16:15 Rørende afsked med Ari Behn: Elsker dig for altid, far

Hun skriver, at de holdt fast i troen på, at Ari Behn kunne overvinde den depression og de psykiske problemer, han længe kæmpede med. Men sådan skulle det ikke gå.

- Du er - og vil fortsat være - savnet dybt, Ari. Jeg er ked af, at du aldrig rigtig forstod, hvor elsket du var, skriver prinsesse Märtha Louise.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var gift fra 2002 til 2016.

Se også: Kong Haralds svære tale om Ari Behns død

Har du selvmords-tanker

Du kan kontakte Livsliniens anonyme selvmordsforebyggende rådgivning på:

Telefon: 70 201 201 hver dag kl. 11.00-04.00.

Chat: mandag og torsdag kl. 17.00-21.00 og lørdag kl. 13.00-17.00 via www.livslinien.dk

Netrådgivning: Hver dag via www.livslinien.dk

Livsliniens 220 frivillige rådgivere besvarer hvert år mere end 16.000 henvendelser fra personer med selvmordstanker eller i anden alvorlig livskrise.

Har du akutte selvmordstanker, skal du kontakte Livslinien, din regionale psykiatriske skadestue, egen læge, lægevagten (i Region Hovedstaden 1813) eller 112.

0 kommentarer
Vis kommentarer