Meghan Markle har født

Hertuginde Meghan Markle har født en søn

Her træder en glad prins Harry frem og fortæller om fødslen af parrets første søn. Video: AP

Hertuginde Meghan Markle og prins Harry har sagt velkommen til en søn.

Det bekræfter parret selv på deres officielle Instagram Sussex Royal.

Ifølge kongehuset fødte Meghan Markle parrets første barn tidligt mandag morgen. Barnet vejer tre kilo og 260 gram.

'Vi er glade for at kunne meddele, at hertugen og hertuginden af Sussex har sagt velkommen til deres førstefødte søn tidligt i morges 6. maj,' skriver kongehuset blandt andet.

'Hertuginden og babyen har det begge godt, og parret takker offentligheden for deres begejstring og støtte i denne specielle tid i deres liv. Flere detaljer vil blive delt de kommende dage,' lyder det videre.

Siden har prins Harry også selv bekræftet de glade nyheder.

- Jeg er meget glad for at meddele, at Meghan og jeg har fået en dreng tidligt i morges. En meget sund dreng, lyder det fra prins Harry.

Intl. kongelige - 6. maj. 2019 - kl. 14:51 Meghan Markle er gået i fødsel

I oktober 2018 blev det offentliggjort, at hertugparret ventede deres første barn. Det skete, efter der i længere tid havde floreret rygter om, at Meghan Markle var gravid.

Meghan Markle med sin fine mave. Foto: Hannah McKay/Ritzau Scanpix
Meghan Markle med sin fine mave. Foto: Hannah McKay/Ritzau Scanpix
 

Vil være private
Det har længe været rygtet, at Meghan Markle skulle føde i april eller maj, selvom det britiske kongehus har gået stille med dørene i forhold til terminsdatoen. De har dog officielt meldt ud, at fødslen ville finde sted i foråret 2019.

Det royale par vil gerne holde fødslen så privat som muligt. Derfor har de også besluttet, at de ikke stiller op til det klassiske pressefoto umiddelbart efter fødslen, som kongehuset ellers har for vane at gøre.

- Hertugen og hertuginden ser frem til at dele den spændende nyhed med alle, når de har haft muligheden for at fejre familieforøgelsen i private rammer, lød det i begyndelsen af april fra en talsmand fra Kensington Palace.

Derved bryder prins Harry og Meghan Markle med en 40 år lang tradition i det britiske kongehus, hvor det har været kutyme at vise babyer frem for offentligheden få timer efter fødslen.

Prins Harry og Meghan Markle blev gift i maj sidste år. Foto: AP
Prins Harry og Meghan Markle blev gift i maj sidste år. Foto: AP
 

Meghan Markle og prins Harry har valgt ikke at få kønnet på deres kommende barn at vide forud for fødslen. Det kommer derfor som en overraskelse for både dem og resten af verden, at de nu har sagt velkommen til en lille søn.

Samtidig har de frabedt sig barselsgaver. I stedet har de på Instagram bedt deres følgere om at donere penge til en række velgørenhedsorganisationer, der støtter udsatte børn og forældre.

Prins Harry og Meghan Markles barn bliver den syvende arving til den britiske trone og dronning Elizabeths ottende oldebarn.

Mødtes på blind date
Prins Harry og Meghan Markle har dannet par siden juni 2016, og i november året efter annoncerede de, at de var blevet forlovet. De to mødtes på en blind date, som en af deres fælles venner havde arrangeret.

I maj 2018 sagde de så ja til hinanden ved en storstilet ceremoni i St. George Chapel på Windsor Castle lidt uden for London.

Amerikanske Meghan Markle ernærede sig førhen som skuespiller og er blandt andet kendt for sin rolle i den kendte tv-serie 'Suits'. Skuespillet har hun dog lagt på hylden, efter hun er blevet en del af den royale familie.

Se også: Prins Harrys 'største fan' er død

Opdateres ...

83 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere