Raser over dronningens tale: - Hun lever for ødselt

Dronning Elizabeth II's tale har fået briterne til tasterne på de sociale medier

Det er klaveret i baggrunden, der har fået folk op i det røde felt. Foto: Ritzau Scanpix
Det er klaveret i baggrunden, der har fået folk op i det røde felt. Foto: Ritzau Scanpix

Hvert år holder Dronning Elizabeth II en tale til briterne i juletiden. I år var det dog ikke dronningen selv, men et stort og pompøst møbel i baggrunden, der løb med al opmærksomheden.

Mens dronningen holdt sin tale, som i år blandt andet handlede om mådehold, stod der nemlig et kæmpestort piano i guld bag hende.

Det har fået flere britere til tasterne på de sociale medier, og her får dronning Elizabeth II hårde ord med på vejen.

‘Privilegeret, velhavende monark får £76m om året og sidder foran et gyldent klaver i paladset - som hun fakturerer skattepligtige borgere £369m for at bevare - dræber satire ved at formane nationen om at spare,’ skriver redaktør på Daily Mirror, Kevin Maguire, på Twitter.

'De royale lever alt for ødselt. Det er ikke fair, når så mange borgere sulter og er fattige. De ejer også alt for meget ejendom. Tingene er nødt til at ændre sig', skriver en kvinde videre.

Se også: Købt eller solgt: Her er årets helt store kendis-handler

Forstår ikke kritikken
Andre er dog ganske uenige i kritikken.

Dronning Elizabeths økonomi er nemlig ikke helt ligetil. Hendes bolig og ejendele er ikke alle ejet af hende, men af skatteyderne. Andre ting er hendes private, mens tredje ting ejes i kraft af hendes titel og ikke hende personligt.

'Hvordan kan I tudeprinser være overraskede eller vrede over, at dronningen af England har et godt piano? Victoria købte det. Forresten så har Elizabeth ingenting brugt på det', skriver en mand, mens en anden fortsætter:

‘Hun har et guldpiano! I disse sparetider! Hvem tror hun, hun er? Dronningen af England?!’, lyder det fra en mandlig Twitter-bruger med en ironisk tone.

Presset af Brexit
Ifølge news.com.au er pianoet lavet af mahogni og overtrukket med guld og altså ikke udelukkende i guld, som mange skriver på de sociale medier.

Det blev købt i slutningen af 1800-tallet af dronning Victoria og blev for nylig sat i stand, da det var medtaget af snavs og skidt.

Mens dronningen sidder foran sit guldklaver, er den britiske økonomi under pres på grund af Brexit.

Britiske erhvervslederes tillid til økonomien er faldet til det laveste niveau i 18 måneder.

Det er sket sideløbende med, at risikoen for et britisk exit fra EU uden en skilsmisseaftale stiger.

Briterne står til at skulle forlade EU 29. marts. I øjeblikket er der dog stor usikkerhed om, hvorvidt premierminister Theresa Mays forslag om en skilsmisseaftale vil blive godkendt.

135 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen