Ærlig DR-boss: - Jeg var så nervøs

Jan Lagermand Lundme er en meget glad og lettet mand, efter Danmark gik videre ved Eurovision Song Contest

For tredje år i træk er Danmark med i finalen ved Eurovision Song Contest. I Kiev så Jan Lagermand Lundme sådan ud, da finalepladsen var i hus. Foto: Mogens Flindt
For tredje år i træk er Danmark med i finalen ved Eurovision Song Contest. I Kiev så Jan Lagermand Lundme sådan ud, da finalepladsen var i hus. Foto: Mogens Flindt

TEL AVIV (Ekstra Bladet): Føj for en gyser!

Hele dagen har oddsene vippet frem og tilbage. Ville Leonora Jepsen og Danmark klare skærene og sikre sig en plads i finalen ved Eurovision Song Contest 2019, eller ville det hele slutte med et ærgerligt exit torsdag aften.

DRs underholdsningschef har formentlig ikke meget tilbage af sine negle efter den nervepirrende semifinale, som han fulgte fra arenaen i Tel Aviv.

- Jeg er så glad. Fedt mand, udbryder han, da Ekstra Bladet fanger ham få øjeblikke efter finalepladsen er i hus.

- Jeg var fandeme nervøs til sidst, det indrømmer jeg, siger han.

Se også: Dansk jubel: Leonora er klar til finalen

Jan Lagermand Lundme er ikke bare glad for finalepladsen, han er også glad for, at Danmark valgte at holde fast i den oprindelige idé.

- Vi gik ikke efter den oplagte Eurovision-opskrift, og det tror jeg blev afgørende, siger han og fortsætter:

- Vi tør sætte musikken i centrum og gå efter det ægte. Det er så dejligt, at det lykkedes.

Også på 20-årige Leonoras vegne er han super glad og toplettet.

- Det har været et kæmpe pres for hende, og jeg ønsker hende alt mulig tillykke med resultatet, siger han.

Se også: Tøpholm: - Ja, vi klarer den

Ud over Danmark kvalificerede også Nordmakedonien, Holland, Albanien, Sverige, Norge, Rusland, Schweiz, Aserbajdsjan og Malta sig torsdag aften til finalen.

I alt er der 26 nationer med på lørdag. Ud over de ti, der blev fundet torsdag aften, er det de ti, der kvalificerede sig i tirsdagens semifinale. Det drejer sig om Grækenland, Hviderusland, Serbien, Cypern, Estland, Tjekkiet, Australien, Island, San Marino og Slovenien.

Som altid er de fem store nationer - Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien - direkte i finalen sammen med værtsnationen.

Læs meget mere om den nervepirrende afgørelse her.
Leonora Jepsen føler, at hendes bidrag er så fint, som det kan blive. Og så kan hun ikke gøre mere. Foto: Anthon Unger Event & Kultur - 16. maj. 2019 - kl. 15:44 Stolen vakler under Leonora
Se også: Leonoras Eurovision-skæbne er delvist afgjort før semifinalen
Rasmussen sikrede sidste år en finaleplads ved Eurovision Song Contest. Han håber, at Leonora gør det sammen i Tel Aviv. Foto: Mogens Flindt Event & Kultur - 16. maj. 2019 - kl. 17:43 Her er problemet med Leonoras sang
Se også: Det bliver en gyser: Leonora har røven i vandskorpen
Se også: Tøpholm: - Ja, vi klarer den

 

75 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere