Arrangør frygter fusk i Royal Arena

Koncertarrangører mener, der er risiko for, at fortrolige informationer siver videre til konkurrenten, når de lejer sig ind i multiarenaen

I 2010 gik Københavns Kommune sammen med Realdania og spyttede hver 325 millioner kroner i kassen, og den resterende del af arena-regningen på 1,4 milliarder kroner blev betalt med lån. Foto: Stine Tidsvilde
I 2010 gik Københavns Kommune sammen med Realdania og spyttede hver 325 millioner kroner i kassen, og den resterende del af arena-regningen på 1,4 milliarder kroner blev betalt med lån. Foto: Stine Tidsvilde

Der bliver snakket i krogene i musikbranchen, efter Royal Arena åbnede dørene for offentligheden for to måneder siden.

Virksomheden, der driver den delvist kommunalt finansierede multiarena, har to kasketter på, og det får arrangører til at frygte fusk, når de lejer sig ind i arenaen.

Se også: 10 fejl ved Danmarks nye øl-arena til 1,4 mia. kr.

To koncertarrangører fortæller til Ekstra Bladet, at der er risiko for, at fortrolige informationer bliver delt videre til landets største koncertarrangør, Live Nation, fordi Live Nation i form af sit datterselskab Danish Venue Enterprise også står for driften af arenaen og tager imod arrangørernes reservationer.

- Der skal være vandtætte skotter mellem arena-driften og Live Nations egen koncertvirksomhed. Er der ikke det, er det stærkt kritisabelt og en grov forseelse, men vi må jo tro og håbe på, at de holder tingene adskilt, siger Mads Sørensen, der er direktør i Beatbox Entertainment.

Frygter bedre bud
Skrækscenariet for koncertarrangørerne er, at Live Nation snager i Danish Venue Enterprise reservationskalender og byder på samme artister, som koncertarrangører forsøger at booke ind i Royal Arena.

For at leje sig ind i Royal Arena skal koncertarrangører henvende sig til Danish Venue Enterprise med oplysninger om, hvilken artist de vil have til at spille i arenaen.

Se også: Halleluja! Royal Arena består lydprøve

På dette tidspunkt har arrangøren sjældent lavet en bindende aftale med artisten, og et bedre bud fra en konkurrerende arrangør kan få artisten til at skifte koncertbureau.

- Det kunne man i den grad frygte, og det er kritisabelt. Omvendt må man jo tro på, at det ikke finder sted, men hvis det sker, er det virkelig en grov forseelse, siger Mads Sørensen.

Hyrer Céline Dion
ICO Concerts er den første arrangør ud over Live Nation, der står bag en koncert i Royal Arena.

Selv om arrangøren ikke oplevede problemer, da Céline Dion blev hyret ind i Royal Arena, finder direktør Kim Worsøe forholdene kritisable.

Event & Kultur - 2. feb. 2017 - kl. 16:30 Ølkrig: Så meget kostede arena-navnet

- Det kan selvfølgelig være problematisk, at driften af Royal Arena varetages af ens konkurrent, men vi har en forventning om, at de holder tingene adskilt, således at en eventuel reservation holdes konfidentielt i Royal Arenas regi og ikke deles med Live Nation, siger han og tilføjer:

- Det vil være meget uheldigt, hvis det viste sig at informationer, som gives til Royal Arena, deles med promotorafdelingen i Live Nation. Vores udgangspunkt for samarbejdet er dog, at det på ingen måde er tilfældet, siger direktør i ICO Concerts, Kim Worsøe.

Kan give problemer
Professor (mso) ved CBS Grith Skovgaard Ølykke vurderer, at forholdene i Royal Arena åbner op for en interessekonflikt.

Se også: Historisk Metallica-sejr i Royal Arena

Hun forklarer, at en mulig løsning er at have faste regler, så fortrolige informationer ikke deles med Live Nations arrangør-afdeling.

- Den oplagte løsning er, at det stilles som et krav, at der skal være vandtætte skotter mellem de to dele af Live Nations virksomhed – hvis den omtalte information ikke gives videre, er der ikke noget problem, siger Grith Skovgaard Ølykke.

Binder sig til udbyder
Live Nation vandt driften i 2011 ved en udbudsrunde, hvor også den amerikanske arrangør AEG var i spil. Live Nation har fået retten til at bruge sin billetudbyder Ticketmaster i Royal Arena, så alle der skal leje sig ind i multiarenaen skal benytte sig af denne.

Direktør i Beatbox Entertainment, Mads Sørensen, fortæller, at det gør det problematisk for ham at leje sig ind, fordi han har en aftale med en anden udbyder Billetlugen.

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen