Søren Østergaard: Ingen præstationsangst overfor unge kvinder

Nemo-Zirkusdirektøren går nu i gang med at slide en ny partner op

Der er en ny Nemosæson i vente, siger Søren Østergaard. Foto: All Over Press
Der er en ny Nemosæson i vente, siger Søren Østergaard. Foto: All Over Press

En ny Nemo-sæson står for døren, og da zirkusdirektør Søren Østergaard jo ikke bliver yngre, som årene går, er det nærliggende at bekymre sig om hans valg af en ung kvinde som ny partner, men det behøver vi ikke, siger han. For han har ingen præstationsangst overfor unge kvinder.

Læs også:

Se også: Zirkus Nemo-jobs hitter i udlandet

- Det kan jeg altså sagtens klare. Så gammel er jeg heller ikke. Faktisk er jeg overhovedet ikke nervøs for at have en ung kvinde omkring mig i døgnets 24 timer det meste af sommeren. Egentlig håber jeg vel bare, at det er med til at holde mig ung og oppe på mærkerne, griner han.

Patricia Schumann er 31 år, skuespiller og fik en Bodil for bedste kvindelige birolle i Vinterbergs 'Submarino'. Foto: Michael Medgyesi
Patricia Schumann er 31 år, skuespiller og fik en Bodil for bedste kvindelige birolle i Vinterbergs 'Submarino'. Foto: Michael Medgyesi

Zirkusdirektøren har skudt papegøjen denne gang. Han har fået fingre i en rigtigt cirkusprinsesse af blodet - hvis der er noget, der hedder det. Det er nemlig 31-årige Patricia Schumann, der er barn af et ældgammel cirkusdynasti, og hvis oldefar var den verdensberømte klovn, Charlie Rivel.

Læs også:

Se også: Zirkus Nemo zindzzygt zkægt

Ja, men hvorfor holder dine partnere højest to år, før de løber skrigende bort?

- Det er nok fordi, jeg slider dem op, må jeg vist indrømme. Men den forrige, Peter Frödin, er ikke løbet så langt. Han har bare bedt om orlov denne sommer, og selv om han ikke ved det, så gælder orloven kun for denne sommer, fortæller Østergaard.

Han mener i øvrigt, at det er et krav fra publikum, at der er en løbende udskiftning.

Læs også:

Se også: Zirkus Nemo er endelig på tør grund

- For resten er det ikke alle, der slides op så hurtigt. Den øvrige ’Nemo-familie’ (medarbejderne. red) nægter at lade sig fyre. De er ikke til at sparke ud, men kommer tilbage sommer efter sommer. Tag nu bare kapelmester Frans Bak, påpeger direktøren hovedrystende.

Den voksende Nemo-familie er efterhånden en fasttømret trup, der er bidt af den ’gale’ Nemo-ånd.

- Ofte tror jeg, at de holder sig til, fordi kaffen er gratis, griner han.

Zirkus Nemo har vokseværk, og det glæder direktøren, som ser frem til en dag at kunne leve af det, i stedet for at betragte sin sommerpassion som verdens dyreste campingferie.

Østergaard drømmer om, at tjene så mange penge, at han ikke hele tiden behøver at trække i fruehår og kunstige tænder på TV2s reklameflade.

- Vi vil gerne blive bedre. I forhold til publikum kan man ikke bare læne sig tilbage og tænke: ’det går nok’. Der skal nye og flotte ting ind over hele tiden. Og heldigvis ser det ud som om, publikum honorer os for anstrengelserne. Antallet af solgte billetter stiger, og det er jeg taknemmelig for. Jeg håber, at vi når til, at Nemo på linje med andre sommeraktiviteter bliver en tradition for folk, siger han.

Lige nu går Østergaard on and off og pusler i Nemos vinterhi ved Bræstrup.

- Jeg har købt to store lagerhaller på Østergårdsvej! Her er nok at holde styr på, men til daglig har vi en fuldtidsansat til at styre menageriet, forklarer han.

Blandt de ting, der er at holde styr på, er en ’ny karrusel’ fra ’50’erne, som vil indgå i zirkusdirektørens øvrige Tivoli-park.

Zirkus Nemo lægger igen i år ud i Horsens. Det sker d. 29. april. Først d. 30 juli kommer menagen til København, og i år har de plads i Ørestaden med DRs Koncertsal som nabo

- Stedet er valgt, fordi det er så nemt at komme hertil med Metroen, fortæller Søren Østergaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere