Sex and The City-stjerne leder Nobel-koncert

Sarah Jessica Parker skal sammen med Gerard Butler stå i front, når Fredspriskoncerten afvikles

Sarah Jessica Parker er meget beæret over tjansen som vært ved Nobels fredspriskoncert. Foto: AP
Sarah Jessica Parker er meget beæret over tjansen som vært ved Nobels fredspriskoncert. Foto: AP

Den 11. december uddeles Nobels Fredspris anno 2012 til EU, og i går blev det klart, hvem værterne ved den store begivenhed er. Valget er faldet på den amerikanske 'Sex and The City'-stjerne Sarah Jessica Parker og den skotske trussetyv Gerard Butler.

Nobels Fredspriskoncert blev første gang afholdt i 1994 og har siden været en tilbagevendende begivenhed hvert år - med undtagelse af 1995, hvor der afholdtes en ren klassisk koncert.

Læs også:

Se også: EU's Nobelpenge skal gavne krigens børn

Og igen i år er der tale om en stjernespækket koncert i Oslo Spektrum. Foruden Karpe Diem og Susanne Sundfør optræder Seal og Jennifer Hudson under koncerten i december. Også den svenske sanger Laleh gæster markeringen af årets fredsprisvinder, skriver VG.

Læs også:

Se også: EU får Nobels fredspris 2012

- Det er et privilegium at være en del af årets Fredspriskoncert, siger Sarah Jessica Parker i en meddelelse, som er lagt ud på koncertens hjemmeside.

I de senere år er arrangementet vokset i størrelse og opmærksomhed, og internationale stjerner er strømmet til for at blive værter på showet. I 2011 blev koncerten ledet af Helen Mirren og Rosario Dawson.

Læs også:

Se også: Nobelpris-nomineret kritiker dræbt i ulykke

Også Scarlett Johansson, Salma Hayek, Tom Cruise og Oprah Winfrey har haft det ærefulde hverv. George Clooney har i mange år stået på ønskelisten som vært, men Nobel-komiteen har endnu ikke kunnet fange ham i en ledig stund.

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen