Museum må censurere nøgenbilleder

Leopold Museum har opsat plakater i Wien med nøgne fodboldspillere. Det var for stærk kost for østrigerne og der måtte en rød 'maske' over kønsorganerne

Foto: Leoppold Museum
Foto: Leoppold Museum

Det prominente Leopold Museum i Wien har besluttet at dække 'de intime dele' på plakater med tre nøgne fodboldspillere.

- Vi har fået mange, mange klager, siger talsmand for det østrigske museum, Klaus Pokorny, ifølge Reuters.

Plakaterne er en reklame for museets udstilling 'Nøgne mænd', der åbnede i går.

- Vi havde ikke indset, hvor mange mennesker der blev oprørte eller egentlig vrede, så vi frygtede for sikkerheden og beskyttelsen af museets gæster, siger han.

Der måtte klippe-klistres torsdag i den østrigske hovedstad. 180 kæmpe-plakater blev udstyret med en rød stribe, så man ikke længere kunne se hvor godt eller skidt fodboldspillerne er udrustet.

- Mange fortalte, at de ønskede at beskytte deres børn. De truede med selvtægt og der er faktisk eksempler på at plakater er blevet malet over, siger Klaus Pokorny.

Han tilføjer:

- Vi er ikke stolte over situationen. Du håber altid at kunne bidrage til udviklingen og vi er trods alt i det 21. århundrede.

Udstillingen varer frem til den 28. januar. Der udstilles omkring 300 værker, bl.a. en af den kontroversielle franske fotograf Pierre & Gilles kaldet 'Vive La France, som er de tre fodboldspillere ikke iført andet end henholdsvis blå, hvide og røde strømper og fodboldstøvler.

- Tidligere udstillinger over temaet nøgenhed har mest handler om kvinder. Vi kan nu, takket være lån af værker fra hele Europa, åbne udstillingen 'Nøgne mænd', skriver museet på sin hjemmeside.

ekstrabladet.dk's kendte høje læserservice henviser gerne til museets hjemmeside, hvor man bl.a. kan se den ucensurerede udgave af plakatbilledet. Klik her.

1 af 2 Så meget kan østrigerne godt tåle (Foto: AP)
2 af 2 Foto: Leoppold Museum
kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen