Det kongelige Teater vil have Viggo Mortensen

Hollywoodstjernen kan komme til at stå på dansk scene allerede til næste år

Faster Tulle fra Ringsted får måske snart lov til at se sin nevø, Viggo Mortensen på den kongelige scene. Foto: AP
Faster Tulle fra Ringsted får måske snart lov til at se sin nevø, Viggo Mortensen på den kongelige scene. Foto: AP

Han udødeliggjorde sig selv i ’Ringenes Herre’-trilogien og har arbejdet sammen med alle de store skuespillere og instruktører i verden. Så sent som fredag aften kunne danskerne se Viggo Mortensen i ’Appaloosa’ på TV2 Zulu, men til næste år, får vi ham måske at se på en scene - live - i Skuespilhuset.

I hvert fald bekræfter skuespilchefen på Det kongelige Teater, Emmet Feigenberg, at han i øjeblikket fører seriøse forhandlinger med dansk/amerikaneren om en rolle på Det kongelige Teater i 2013.

Læs også:

Se også: Viggo Mortensen er eminent som Freud

- Jeg har lige været nede og se ham i en forestilling, der hedder ’Skærsilden’ i Madrid, og han har også besøgt mig her på teatret i København, så vi taler løbende sammen. Men intet er afgjort endnu. Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg håber at have en underskrift fra ham inden årsskiftet, fortæller Feigenberg.

Skuespilchefen er meget begejstret for Viggo Mortensen som sceneskuespiller.

Læs også:

Se også: Viggo vifter med flaget

- Det handler ikke om penge. Jeg kan selvfølgelig ikke betale de gager, som man gør i Hollywood. Men det er ikke vigtigt for Viggo Mortensen. Hvis han har lyst, har han råd til at spille for den løn, jeg kan give. Derfor handler det alene om alle de andre aktører.

Emmet Feigenberg tænker her på den kontrakter og aftaler, Mortensen allerede har indgået for næste år, samt konen, han bor med i Madrid - og børnene - og alt det andet.

Læs også:

Se også: Viggo snydt for Golden Globe-pris

- Det hele skal jo passe sammen, før Viggo Mortensen lige kan hive fire-fem måneder ud og komme til København for at spille teater. Men der hersker ingen tvivl om, at manden umiddelbart har lyst, fortæller Feigenberg.

Ideen om at afhjælpe lidt af publikumskrisen på den kongelige scene ved at sætte en Hollywood-stjerne som Viggo Mortensen op på de skrå brædder, er genial. Det faste publikum vil givetvis more sig og mon ikke, at det kan lokke et par nye kunder i butikken.

Læs også:

Se også: Viggo Mortensen hyldet af fodboldklub

Skuespilchefen har kun set Viggo Mortensen i den ene forestilling i Madrid, og faktisk ved Feigenberg overhovedet ikke, om Mortensen har spillet teater i USA. Men han ved med sikkerhed, at han finder Mortensen god. Emmet Feigenberg vil heller ikke sige, om Hollywood-spilleren er tiltænkt noget nyt dansk eller et klassiske drama, og han vil heller ikke ind på, om vi skal se frem til en tragedie eller komedie.

kommentarer
Vis kommentarer

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen