Historisk Reumert-pris-overraskelse

Den unge instruktør bag sidste års Anne Linnet-forestilling, Elisa Kragerup, fik prisen for andet år i træk

Den unge instruktør bag sidste års Anne Linnet-forestilling, Elisa Kragerup, fik Reumert prisen for andet år i træk (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den unge instruktør bag sidste års Anne Linnet-forestilling, Elisa Kragerup, fik Reumert prisen for andet år i træk (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Årets store teaterfest, hvor de prestigefyldte Reumert-priser uddeles, blev i år for første gang afviklet i Operaen på Holmen og tilmed med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary som ivrigt klappende gæster.

Stemningen var høj, og det var forventningerne også hos de mange nominerede og gæster, inden de 15 Reumert-priser, ti talentpriser og den store ærespris var uddelt.

Læs også: Ung instruktør suger Reumert-priser til sig

Men at Årets Kvindelige Hovedrolle skulle gå til Kirsten Olesen for 'Gengangerne' på Det kongelige Teater, kom næppe som noget chok, selv om hun vandt prisen foran Karen-Lise Mynster og Karen-Lis Ahrenkiel.

Det samme kan man sige om Årets Mandlige Hovedrolle, som gik til Jens Albinus, som mange danskere husker fra 'Ørnen'. Han fik prisen for sin 'Jeppe på Bjerget' på Århus Teater foran Flemming Enevold og Nikolaj Lie Kaas.

Både Kirsten Olesen og Jens Albinus har før fået hver en Reumert, og Kirsten Olesen har tilmed også fået den store Æres-pris på 300.000 kr.

Kanon Kragerup
Aftenens kanonoverraskelse tegnede Elisa Kragerup sig derimod for.

For første gang i prisuddelingens historie løb hun som instruktør med prisen Årets Instruktør for andet år i træk. Denne gang for hendes iscenesættelser af såvel 'Det gode menneske fra Sezuan' som 'Sonetter' på Det Kongelige Teater. Dermed har hun vundet en Reumert for Årets Instruktør i begge de to år, hvor hun har været færdiguddannet som instruktør.

Af helt forståelige grunde ville jublen ingen ende tage. Denne præstation er ganske enkelt ikke set før.

Ærespris til koreograf
Den såkaldte Æres-Reumert på 300.000 kr, som i virkeligheden hedder Bikubens Hæderspris tilfaldt i år koreografen Tim Rushton. Hæderen, der tidligere er blevet tildelt Bodil Udsen, Lisbeth Balslev, Jørgen Reenberg, Nikolaj Cederholm, Nikolaj Hübbe, Ghita Nørby, Karen-Lise Mynster, Preben Kristensen, Thomas Lund, Stig Fogh Andersen, Kirsten Olesen, Silja Schandorf, Jytte Abildstrøm og sidste år Lars Mikkelsen, blev overrakt af Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.

Læs også: Jeg har s'gu aldrig haft så mange penge før

I birollerne var der i år blevet plads til Reumert-debutanter i begge kategorier. Hos herrerne blev det musicalperformeren Henrik Lund, der dansede, sang og klovnede sig til en pris for sin præstation i 'Singin’ in the Rain' på Det Ny Teater, og hos kvinderne blev det Sigrid Husjord for 'Oliver med et twist' på Nørrebro Teater.

Halken styrede
Men der var en del jomfruelige Reumert-vindere i år. Solodanser Alban Lendorf fik sin første som Årets Danser. Det samme gjorde Johan Reuter som Årets Sanger, mens Thomas Levin fik sin første som Årets Dramatiker.

Det var skuespiller Kristian Halken, der styrede løjerne på scenen, mens Jeppe Kaas holdt fast i dirigentstokken i orkestergraven.

Hele aftenens var krydret med godbidder fra diverse forestilliger rundt om fra landets scener.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!