Skaldede kvinder på catwalken

Ideen om hvordan kvinder skal se ud, blev brudt, da kræftramte kvinder indtog podiet

Både sko og kjoler er doneret af flere kendte designere blandt andre Jesper Høvring, Wackerhaus, Ole Yde, Heartmade, Stella Nova, Nuit Comme Oui, DAY Birger et Mikkelsen, Benedikte Utzon. (Foto: Gorm Olesen)
Både sko og kjoler er doneret af flere kendte designere blandt andre Jesper Høvring, Wackerhaus, Ole Yde, Heartmade, Stella Nova, Nuit Comme Oui, DAY Birger et Mikkelsen, Benedikte Utzon. (Foto: Gorm Olesen)

20 skønne, skaldede og modige kvinder – alle ramt af brystkræft – gik i dag catwalk i en god sags tjeneste.

Iført smukke kjoler og sko fra nogle af Danmarks ypperste designere havde de stylede 20 kvinder, der alle er i gang med kemoterapi, sagt ja til at støtte op om fonden "A Race Against Breast Cancer", der afholdte en indsamlings-event under navnet "Science meets Fashion – Bald is the new Black".

LÆS OGSÅ: Radiovært kronrager sig for godt formål

Ideen bag catwalken var at skabe fokus på brystkræft, samt bryde tabuet omkring det at være skaldet.

Grådfyldt forsamling
Stemningen i Axelborg i København, hvor showet blev holdt, var intens. Allerede før catwalken sad følelserne ude på tøjet – både hos de kræftramte og tilskuerne – , da Lis Sørensen sang den smukke sang 'Stilhed før stormen'. Og da kvinderne spankulerede ned af catwalken, havde de fleste svært ved at holde tårerne tilbage.

Udover de mange pårørende var mange kendisser mødt op for at støtte op om projektet.

Blandt andre dukkede Rigmor Zobel op sammen med sin faster, der selv har haft kræft.

– Jeg er her i dag, fordi jeg selv er pårørende. Min faster, som er med i dag, har haft kræft, fortalte en tydelig rørt Rigmor Zobel.

Kræftramte søstre
Det er foredragsholderen Josina Bergsøe, der har stået for selve arrangementet. Hun er søster til Josepfine Bergsøe, der tidligere var gift med Lasse Spang Olsen. Begge søstre fik konstateret brystkræft stort set samtidig i 2010, og selvom de begge er helbredt, har de ikke glemt følelsen af at være ramt af en livstruende sygdom.

– Det vækker så mange minder. Og det er så stort, at så mange mennesker er mødt op for at støtte op om det her, fortæller Josina, der heller ikke kunne holde tårerne tilbage.

De mange kjoler fra blandt andre Jesper Høvring, Stella Nova og Benedikte Utzon er nu til auktion hos Lauritz.com og kan fra den 21. april beses i Lauritz.coms Herlev showroom.

1 af 2 Rigmor Zobel sammen med fasteren. (Foto: Gorm Olesen)
2 af 2 Både sko og kjoler er doneret af flere kendte designere blandt andre Jesper Høvring, Wackerhaus, Ole Yde, Heartmade, Stella Nova, Nuit Comme Oui, DAY Birger et Mikkelsen, Benedikte Utzon. (Foto: Gorm Olesen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!