Hans tissemand er sikkert meget lille

Det var ikke Shreks lem, men onde Lord Farquaards, der blev omtalt, da Broadway-musikalen 'Shrek' blev præsenteret i Forum

En del af det 30 mand store hold: Niels Olsen, Maria Lucia, Szhirley, Alexandre Willaume, Silas Holst, Martin Brygmann, Rikke Hvisbjerg og Line Krogholm. Foto: Mogens Flindt.
En del af det 30 mand store hold: Niels Olsen, Maria Lucia, Szhirley, Alexandre Willaume, Silas Holst, Martin Brygmann, Rikke Hvisbjerg og Line Krogholm. Foto: Mogens Flindt.

Prutter Maria Lucia privat? Kan en grøn trold tæmmes? Kan Æslet holde kæft? Og har onde Lord Farquaard i virkeligheden bare en meget lille tissemand?

Det er nogle af de meget store spørgsmål, der trænger sig på, inden Broadway-musicalen ’Shrek’ får premiere i Forum i april 2013.

Det er The One and Only Company, der har købt rettighederne til den populære musical af Dreamworks for et kæmpe beløb, og det er første gang, at 'Shrek' spilles uden for USA og London.

Ifølge One and Only-direktøren Jesper Winge-Leisner har musicalen appel til både børn og voksne, og hele Forum vil blive omdannet til et Shrek-univers, hvor der kan købes Shrek-mad og meget andet. Børn på 12 år og ned efter spiser gratis i restauranten - lige som pausen mellem første og anden del er forlænget til en halv time, så alle kan nå at få tisset.

Læs også: Riv den af

Jeg prutter også
Niels Olsen skal spille Shrek, og han er glad for sin oplæring hos ’Fjærtomanen’ i ’Ørkenens Sønner’.

- Shrek er en skøn figur, der bare vil være i fred og have lov til at prutte og bøvse, når det passer ham. Men så rammes han pludselig af kærligheden, griner han og ser frem til al den fede musik.

- Ja tro det eller lad være, men jeg prutter og bøvser også privat, forklarer musicalveteranen, Maria Lucia, som er prinsesse Fiona.

Szhirley føler sig typecastet som Dragen.

- Jeg har Dragens ildspruttende temperament, har drageånde om morgenen, og så er jeg født i ’Dragens år’. For mig er det den vildeste rolle, joker hun.

Læs også: Wupti-Pede skal dø

Wupti-Pede
Som det stædige og irriterende Æsel ses ’Wupti-Pede’ alias Alexandre Willaume, og han føler, at rolle en skræddersyet til ham.

- Jeg har sunget i rockbands i mange år, så jeg glæder mig virkelig til at skulle synge på scenen. Hertil kommer, at jeg på hjemmefronten med børn på fire og syv år har brug for en rolle, der kan fortrænge mit glansnummer, da jeg lagde stemme til Batman. Som Æslet vil jeg virkelig blive populær derhjemme, mener han.

Læs også: Vælter vaser med lemmet

Lille lem
Martin Brygmann kredser i sin humor tit om manden kæreste legemsdel. Af samme grund er det heller ikke overraskende, at han nævner lemmet i omtalen af sin rolle som Lord Farquaard.

- Lord Farquaard er ond. Og misundelig. Og åbenlyst mindreværdig og grådig. Måske fordi han er en meget lille mand – jeg skal spille rollen på knæ – og måske fordi han har en meget lille tissemand. Vi ved det ikke, men det er sandsynligt. Jeg har aldrig villet spille med i en musical, lige som jeg heller ikke vil optræde i ’Vild med dans’, men Lord Farquaard overbeviste mig. Han er fantastisk lige som Iznogoud, storvesiren, der ville være kalif i stedet for kaliffen, griner han.

Vild med dans
Silas Holst har fået den lidt tøsede rolle som Pinnochio, som jo alligevel viser sig at have stort mod og mandshjerte.

- Det er en vidunderlig musical med fedt tempo og god musik. Og så skal jeg spille sammen med Szhirley. Vi har ikke lavet noget sammen, siden vi dansede i ’Vild med dans’ i 2008, siger han.

Ca. 1,7 mio danskere har indtil nu set de fire Shrek-film i biografen. I USA og England har musicalen kørt i flere år nu. Hvor længe den kommer til at køre i Danmark vides ikke, men der kan være godt 3.000 publikummer i Forum pr. aften.

1 af 2 'Wupti-Pede' har åbnet mange døre for Alexandre Willaume, men nu bliver der definitivt ikke lavet flere af de tv-spots. Foto: Mogens Flindt.
2 af 2 En del af det 30 mand store hold: Niels Olsen, Maria Lucia, Szhirley, Alexandre Willaume, Silas Holst, Martin Brygmann, Rikke Hvisbjerg og Line Krogholm. Foto: Mogens Flindt.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!