Nu må transkønnet være Miss Universe

Jenna stod på toppen af sin karriere som skønhedsdronning i Miss Universe Vancouver-finalen. Men så kom det frem, at hun slet ikke var en kvinde. Den 23-årige tog kampen op og vandt over Donald Trump.

Det ser lyst ud for transkønnede skønheder. Fra 2013 kan transkønnede kvinder stille op i Miss Universe. Det har den amrikanske forretningsmand Donald Trump, der ejer Miss Universe -organisationen udtalt til CNN.

Ændringerne af reglerne kommer efter en sag med en 23-årig canadisk kvinde, der oprindeligt var født som mand, men siden skiftet køn.

Jenna Talackova havde succesfuldt klaret sig til de afgørende runder i Miss Vancouver, da repræsentanter fra konkurrencen fattede mistanke.

Efter en del pres krøb Jenna til korset og indrømmede, at hun ikke var født mand. Og Jenna blev øjeblikkeligt diksvalificeret fra konkurrencen.

- Ifølge reglerne skal deltagerne fra naturens side være 'født hunkøn', siger Denis Davila, chefen for den canadiske del af Miss Universe til thestar.com

Mediestorm
Sagen om Jenna Packlowa skabte en sand mediestorm. Mange krævede den smukke kvinde tilbage i konkurrencen og reglerne ændret.

- Fortæl os lige hvilke 'krav' hun ikke lever op til? Det her stinker af diskrimination, var der en der havde skrevet på facebook.

I et YouTube interview fortæller Talackova, at hun følte sig som en pige allerede som fireårig. Ti år senere begyndte hun hormonbehandlinger, og som 19-årig fik hun en kønskifte operation, der officielt gjorde hende til mand.

Den 23-årige sild har allerede en del skønhedskonkurrencer bag sig - heriblandt også for transkønnede.

Se Jennas billedgalleri her.

Pudser kendis-advokat på Trump
Den 23-årige allierede sig med celebrityadvokat, Gloria Allred, hvis klientel tæller Tiger Woods ekskærester og Nicole Simpson-familien, som hun repræsenterede under O.J. Simpson mordsag.

Med udsigten til retsag og erstatningskrav endte Trump med at give grønt lys for den transkønnede kvindes deltagelse i konkurrencen. Men understreger, at det kun lader sig gøre pga. en særlig canadisk og amerikansk lovgivning. Derimod vil Trump ikke blande sig i, hvordan andre lande vælger at tackle spørgsmålet.

Samme problem kunne sagtens opstå i Danmark, vurderer chefkonsulent i ligebehandling Mandana Zarrehparva, Institut for Menneskerettigheder. For i Danmark er man juridisk set kvinde eller mand, når man har fået foretaget en kønskifteoperation og blevet registreret i systemet med det nye køn.

1 af 2 Den nedringning kan få selv den mindste mand til at kigge op. (Foto: AP).
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!