The Simpsons-byen Springfield afsløres

Skaberen af tegneserien 'The Simpsons' afslører, hvor byen Springfield i virkeligheden ligger

632 Evergreen Terrace er også Matt Groening barndomsadresse. (Foto: AP)
632 Evergreen Terrace er også Matt Groening barndomsadresse. (Foto: AP)

Gennem årene har mange tegneseriefans gættet på, hvilken by der har lagt navn til tegneseriebyen Springfield, hvor Homer, hans kone Marge og deres tre børn Lisa, Maggie og Bart fra tv-serien 'The Simpsons' bor.

I hele 23 år har det lykkedes holdet bag serien at holde på denne hemmelighed.

Men nu fortæller manden bag serien, Matt Groening, at Springfield er inspireret af byen med samme navn i den amerikanske delstat Oregon, tæt på byen Portland, hvor han selv voksede op.

Mange Springfields
- Jeg tænkte, at når nu Springfield er det mest brugt bynavn i USA, så ville alle tro, at det var deres Springfield, der var med i serien. Og det var præcis, hvad de gjorde, siger han til bladet The Smithsonian.

LÆS OGSÅ: Skænderi kan koste Homer & Co. livet

Grunden til, at det har været en hemmelighed, er, at folkene bag serien ikke ville ødelægge oplevelsen for seerne, fortæller Groening, der også navngav personer i serien efter gadenavne i Portland.

LÆS OGSÅ:

TV - 14. feb. 2012 - kl. 17:00 TV: Stemmen bag Bart Simpson og et bjerg af donuts

Groenings barndomsadresse, 632 Evergreen Terrace er sjovt nok også tilsvarende den, hvor familien Simpson bor i serien. Groenings egen familie har desuden lagt navn til figurerne Homer, Margaret, Lisa og Maggie. Hans eget navn valgte han at ændre til Bart.

27 Emmy'er
- Jeg havde en idé om, at Bart lyder lidt ligesom bark (amerikansk for ordet at gø, red.) og det kunne være sjovt, at en sur far stod og råbte det efter sin søn, fortæller han.

Serien har siden starten i 1989 vundet 27 Emmy-priser, fået en stjerne på Hollywoods Walk of Fame og tilføjet ordet 'D'oh' til den engelske ordbog. Den sendes i over 100 lande og er oversat til 50 sprog. I USA alene har serien 7,7 millioner seere om ugen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!