John Lennon-udstilling i København

Flere end 100 tegninger udstilles i weekenden på hotel Crowne Plaza Copenhagen Tower, og de er stillet til rådighed af Yoko Ono

En af John Lennon-tegningerne, der udstilles i København. (Copyright: Yoko Ono)
En af John Lennon-tegningerne, der udstilles i København. (Copyright: Yoko Ono)

Fra fredag til søndag - den 10. til 12. februar - kan man for første gang i Danmark se nogle af den afdøde Beatle John Lennons tegninger.

Det er Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers, der lægger lokaler til begivenheder, som er blevet gjort mulig med hjælp fra Yoko Ono. Mere end 100 tegninger præsenteres, flere af dem farvelagt af enken.

- Kunstnere ønsker at kommunikere, og John kan ikke kommunikere selv nu, så jeg gør, hvad han ønskede at gøre, siger Yoko Ono ifølge TV2 News kultur-program.

Ville anerkendes

John Lennon gik som ung tre år på kunstskole i Liverpool, og Yoko Ono fortæller, at ægtemanden før sin død fortalte hende, at han havde to ønsker, han håbede at få opfyldt i sit liv: Det ene var at indspille et nyt album, det andet at blive anerkendt som visuel kunstner.

Den første drøm blev opfyldt med indspilningen af 'Double Fantasy', men hans liv blev afbrudt, før han havde chance for at opnå den anden.

Tavst løfte

I håb om at opfylde hans drøm begyndte Yoko Ino så at producere print af John Lennons værker. Hun kaldte projektet 'Et tavst løfte om at dele Johnbs kærlighed til kunst med resten af verden'.

- Det giver folk en glæde, og får folk til at forstå, hvor stor en kunstner han var. Alle kunstnere ønsker at få påskønnelse fra folk, og vi tegnede ikke noget specifikt for at putte det væk og glemme det, beretter Yoko Ono.

1 af 3 John Lennon i sit rette element. (AP Photo)
2 af 3 John & Yoko sammen privat og kunstnerisk. (AP Photo)
3 af 3 En af John Lennon-tegningerne, der udstilles i København. (Copyright: Yoko Ono)
0 kommentarer
Vis kommentarer