Kongerne kom til Düsseldorf

Jubel brød løs, da Brødrene Olsen i går ankom til Melodi Grand Prix 11 år efter, de selv vandt i Stockholm

Noller og Jørgen Olsen var i overdådigt humør, da de i går indtog MGP-pressecentret i Düsseldorf. (Foto: Ole Frederiksen)
Noller og Jørgen Olsen var i overdådigt humør, da de i går indtog MGP-pressecentret i Düsseldorf. (Foto: Ole Frederiksen)

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): Reportere og fans stod i kø for at komme tæt på, da Brødrene Olsen i går eftermiddag ankom til Düsseldorf Arena for at overvære aftenens finale i Det Internationale Melodi Grand Prix.

Ekstra Bladet spurgte Jørgen, 61, og Niels ’Noller’ Olsen, 57, om de siden deres egen sejr i Stockholm i 2000 med 'Fly On The Wings' nogensinde har forladt denne drømmeverden.

- Ja, det gør vi jo hele tiden. Vi har et almindeligt liv ved siden af. Der er en meget mere rolig og velafbalanceret stemning omkring os, siger Jørgen Olsen.

- Hvordan er det at vende tilbage?

- Jeg kan godt mærke, jeg er blevet ældre. Man ser det på en eller anden måde med andre øjne og tager det lidt mere roligt. Men selve fornemmelsen er fuldstændig den samme. Man mærker, hvordan de unge mennesker går op i det med liv og sjæl.

Top fem
Brødrene har seneste dage været rundt i Ruhrdistriktet og haft en hæsblæsende tur rundt til radio- og tv-stationer for at gøre reklame for deres nye cd 'Wings of Eurovision', hvor de synger deres favoritter blandt MGP-sange.

- Det er første gang, vi får lov til at se et Erovision-show inde i salen. Det glæder vi os meget til. Vores cd er en hyldest til Grand Prix’et.

- Jeres vurdering af årets danske MGP-sang?

- Jeg mener, den er i top-fem. Men at sige, at den vinder, er vi blevet for gamle til, siger Nolder, mens Jørgen tilføjer:

Samler familier
- Det er en skide god popsang. Men den ligger for tæt op af nogle andre sange. Om det får indflydelse i finalen, ved jeg ikke.

- Hvad er godt ved Grand Prix?

- Det er i bund og grund positivt, at der en gang om året er en udsendelse, hvor alle kan være med. Også alle aldre og familierne samles. Ingen er idiot, fordi vedkommende synes, nr. fem er den bedste, mens bedstemor synes om nr. 15. 'X-Factor' har lidt samme form, men har ikke traditionen, siger Noller.

Han så vidt som at indblande politiske motiver i MGP.

- Mange af de nye lande, der vil ind i EU, spørger som noget af det første, om de kan komme med i EBU med den begrundelse, at de vil være en del af Det Internationale Melodi Grand Prix.

Tænk på The Beatles
Bror Jørgen er enig.

- Der er nogle videregående perspektiver. Kultur har altid været det, der kunne flytte bjerge. Den har kunnet flytte systemer. Tænk på The Beatles’ betydning - den skal man ikke undervurdere.

Som en del af kulturen blev Jørgen og Noller stolte, da nogle israelere i pressecentret i går henvendte sig.

- De kaldte os for Eurovision Song Contest-legender. Det havde jeg aldrig tænkt på. og kan slet ikke fatte det. I den forbindelse er Noller og jeg blevet spurgt, om vi vil være ambassadører for, at Palæstina kommer med i Melodi Grand Prix’et. Det vil vi meget gerne.

1 af 2 De berømte brødre tror på en top fem-placering til Danmark. (Foto: Ole Frederiksen)
2 af 2 Noller og Jørgen Olsen var i overdådigt humør, da de i går indtog MGP-pressecentret i Düsseldorf. (Foto: Ole Frederiksen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!