300.000 kr. fra Reumert til Lars Mikkelsen

Ina-Miriam Rosenbaum, Tammi Øst, Mads M. Nielsen, Martin Ringmose, Maria Lucia Rosenberg og Elisa Kragerup var foruden Lars Mikkelsen blandt dem Reumert-pris-regnen ramte i aften

Der var tårer i øjnene og jubel i stemmen, da Lars Mikkelsen takkede for Bikubens Hæderspris - den store Reumertpris på 300.000 kr. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Der var tårer i øjnene og jubel i stemmen, da Lars Mikkelsen takkede for Bikubens Hæderspris - den store Reumertpris på 300.000 kr. Foto: Tariq Mikkel Khan.

Lars Mikkelsen er en kendt skikkelse hjemme i stuerne fra sin deltagelse i de mange tv-serier. Senest er han med i 'Den som dræber', og hele sommeren kan han ses i Grønnegårds Teatret opførsel af 'La Bête' i Odd Fellow Haven. Men her til aften stod han ydmyg og glad på gamle scene i Det kongelige Teater, og lod sig hylde af kronprinssen, kollegerne og mange andre godtfolk, mens han forsøgte at fordøje, at han havde fået Bikubens og Reumerts Ærespris på 300.000 kr.

Men Mikkelsen var ikke den eneste af de passionerede teaterfolk, der havde våde øjenkroge. Reumertpriserne er de store årlige teaterpriser, og der er både status og penge i en 'Reumert'.

Hvad Magi
Årets forestilling blev 'Unge Werthers lidelser' fra Det kongelige Teater. Årets kvindelige hovedrolle gik til Ina-Miriam Rosenbaum, mens den mandlige ditto gik til Mads M. Mikkelsen for 'Udslet Hornsleth' på Teater V. Den kvindelige birolle-pris fik Tammi Øst for 'Misantropen' på Det kongelige Teater, og det mandlige ditto fik Martin Ringmose for 'Hellig3kongersaften' på Aalborg Teater. Årets sanger-pris gik til Maria Lucia Heiberg Rosenberg for 'Wicked' på Det ny Teater, og danser-prisen fik Maria Bergholdt for 'Brahms Waltzes' og 'Et Folkesagn' på Det kongelige Teater.

Årets instruktør blev Elisa Kragerup for 'Unge Werthers lidelser' på Det kongelige Teater samt for 'Hvis Magi' på Edison.

'Hvid Magi' blev også Årets musikteater/show. Scenograf- og dramatikerpriserne gik til Olav Myrtvedt for 'Hellig3kongersaften' på Aalborg Teater og Jacob Weiss for 'Udslet Hornsleth' på Teater V.

Rytteriet
Jyske Opera fik operaprisen for 'Die Tote Stadt', og danseforestillingsprisen gik til 'Et Folkesagn' på Det kongelige Teater.

Årets børneforestilling-prisen gik til 'Fra månen og ned' med Det lille Teater, og Årests store lille forestilling-prisen fik 'Kvinde kend din krop' med Mungo Park..

De mange prisuddelinger blev afbrudt af smagsprøver fra årets sceneforestillinger rundt omkring. Blandt andet væltede 'Rytteriet' salen.

Læs også det store Lars Mikkelssen-interview: Jeg har sgu aldrig haft så mange penge før

0 kommentarer
Vis kommentarer