Anna og Sonny bliver Grease-kærester

Den snart 40 år gamle musical ’Grease’ sætter ild i nutidens amoriner med Anna David og Sonny Fredie-Pedersen i front

Anna David og Sonny Fredie-Pedersen byder på 50'er-romantik, i musicalen Grease. Foto: Linda Johansen.
Anna David og Sonny Fredie-Pedersen byder på 50'er-romantik, i musicalen Grease. Foto: Linda Johansen.

Der er ikke mange mennesker, som med hånden på hjertet kan påstå, at de aldrig har set filmen 'Grease'.

Nu kommer muligheden for at se en nyversionering og fordanskning af musicalen 'Grease' med Anna David og Sonny Fredie-Pedersen i hovedrollerne som Sandy og Danny.

– Jeg glæder mig til for en tid at lægge USA bag mig for en tid og være en del af et dansk ensemble. For mig er 'Grease' noget, som er fulgt med helt fra barndommen, fordi jeg jo har tilbragt så mange år med at danse, fortæller Sonny.

Måtte gense film
Som sin store kærlighed i det populære 50'er-high-school-univers får han Anna David – selv om hun med sin fremskredne graviditet i øjeblikket ikke har meget tilfælles med filmens Sandy i skikkelse af åleslanke Olivia Newton John.

– Jeg har et meget sporadisk forhold til 'Grease'. Jeg er jo ikke vokset op på en danseskole. Men jeg så da filmen som barn – uden at jeg præcist kan huske hvornår. Faktisk havde jeg den så meget på afstand, at jeg måtte gense den nu, for bare at kunne huske lidt, griner hun.

I den småblomstrede kjole og tilbageskrabede hestehale ligner hun ikke meget den frække Anna David, publikum plejer at møde. Hun er gjort rigtig 50'er-sød. Sonny har til gengæld med sin anderumpe og sin læderjakke totalt fat i John Travolta-looket. Der bliver ikke et øje tørt, når de to til februar næste år ruller sig ud.

Fordansket
Musicalen 'Grease' i Tivoli giver de blide 1950’ere i USA en forsigtig afstøvning og en moderat fordanskning.

– Vi er ikke fundamentalister. Vi oversætter ikke de sange, som det ikke giver mening at oversætte, lover Jesper Winge Leisner – som godt er klar over, at han kan få ørerne i maskinen, når man giver sig til at lege med tidligere tiders guldbeholdning.

Silas og Julie
I 'Grease' har man ikke sparet på stjernedrysset. Der er gode navne i både første og andet geled, og vi snydes hverken for T-Birds eller Pink Ladies.

Blandt andet ses det nuværende makkerpar i 'Den lille Havfrue', Silas Holst og Julie Steincke, som henholdsvis Kenickie fra T-Birds og frække Marty fra Pink Ladies.

Hertil kommer bl.a. Vicki Berlin, Nastja Arcel og Joey Moe. Vicki og Joey er medlemmer af henholdsvis Pink Ladies og T-Birds, mens Arcel er den snerpede skolelærer Miss Lynch.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere