Her er de 10 deltagere til Melodi Grand Prix

Det er et yderst international hold, som skal kæmpe om sejeren i det danske Melodi Grand Prix

Sidste år var det 'Chanée og N'Evergreen', der vandt Det Danske Melodi Grandprix. I dag blev sløret løftet for, hvem der er næste års deltagere(Foto: PR Foto)
Sidste år var det 'Chanée og N'Evergreen', der vandt Det Danske Melodi Grandprix. I dag blev sløret løftet for, hvem der er næste års deltagere(Foto: PR Foto)

Der er mange internationale kunstnere og sangskrivere, som stiller op til årets danske Melodi Grand Prix - blandt andet en af sangerinderne fra Ace of Base og en sanger fra det irske boyband 'Industry' Ligesom sidste år er tre af sangene med på et wildcard, som DR har uddelt til etablerede navne i den danske musikbranche, mens de resterende syv sange er fundet blandt de 663 bidrag, der er sendt ind.

1. Lee Hutton 'Hollywood Girl'
Sanger fra det irske boyband 'Industry.' Bag nummeret 'Hollywood Girl' står Matilde Kühl, Sune Haansbæk og Ian Mack.

2. Sine Vig 'You'll Get Me Through'
Sine vandt 'Scenen er din' i 2007. Sangen er skrevet af det svenske sangskriverteam Henrik Janson og Hanif Sabzevari. De er ikke uvant med Melodi Grand Prix, da de har skrevet til det svenske flere gange før.

3. Le Freak '25 Hours Day'
'Le Freak' er et professionelt discoband, som er vant til at optræde. Bag sangen står holdet, der også Chaneé & n'evergreen-sangen 'In a Moment Like This.' - Erik Bernholm, Henrik Sethsson og Thomas G:son.

4. Kat & Justin Hopkins 'Black and Blue'
Kat deltog også i MGP sidste år - og nu er hun tilbage, denne gang med amerikanske Justin Hopkins. De har selv været med til at skrive sangen, men har fået hjælp fra svenskerne Patric Jonsson og Joacim Övrenius.

5. Christopher Brandt 'Emma'
Christopher Brandt er ny i MGP-sammenhæng. Sangen er skrevet sammen med Sisse Marie Søby, som tidligere har vundet børnenes MGP.

6. A Friend in London 'New Tomorrow'
A Friend In London er et dansk indieband. Sangen er skrevet af den yderst erfarne MGP-sangskriver Lise Cabble og bassisten fra Johnny Deluxe, Jakob Glæsner

7. Jeffrey 'Drømmen'
Jeffrey synger titelsangen til Paradise Hotel, og nu er han også med i MGP. Sangen er skrevet af Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält og Kim Nowak-Zorde, der tidligere har arbejdet med navne som Take That, Sanne Salomonsen, Anna David, Bryan Rice, Outlandish og Johnny Deluxe.

Wildcard:

8. Anne Noa 'Sleepless'
Den 17-årige Anne Noa har slået sig sammen med den erfarne århusianske sangskriver John Gordon. Sidste år skrev han den tyske Eurovision-vinder.

9. Stine Kinck 'Hvad hjertet lever af'
Stine har allerede turneret verden rundt med Los Umbrellos og hittet som solist på P3 - og nu skal hun synge succesproduceren Pharfars wildcard-sang.

10. Jenny Berggren 'Let your heart be mine'
Jenny er kendt fra Ace of Base. Sangen er skrevet af Jeppe Federspiel fra producerduoen Providers, der står bag Medinas kæmpe hit 'Kun for dig.'

Melodi Grand Prix bliver i år afholdt den 26. februar i Ballerup Super Arena, hvor Felix Smith og Lise Rønne er værter.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen