Fik rejsning med i 'Mamma Mia'-manus

Resultatet af Anne Linnets og Ann Mariagers anstrengelser med fordanskning af 'Mamma Mia' uddelt

Morten Kjelgaars, Natasja Arcel og Peter Oliver Hansen er blandt de garvede spillere, sangere og dansere, der er med i musicalen 'Mamma Mia'. Foto: Anthon Unger.
Morten Kjelgaars, Natasja Arcel og Peter Oliver Hansen er blandt de garvede spillere, sangere og dansere, der er med i musicalen 'Mamma Mia'. Foto: Anthon Unger.

Når ABBA-musicalen 'Mamma Mia' til efteråret løber af stablen i Tivoli bliver det i en udgave med betragtelig mere kant og råhed end den pæne Hollywoodfilm med Meryl Streep.

For selv om forestillingen handler om en ung giftelysten pige, der under opholdet på en græsk ø prøver at finde ud af, hvilken af morens tidligere tre elskere, der er hendes far, og selv om der er både amoriner og erotik i luften under hele musicalen, så har den originale manusforfatter Catherine Johnson ikke været meget for al for åbenlys sex.

- Jeg måtte kæmpe ret meget for at få en rejsning med i manuskriptet, griner Ann Mariager, der har moret sig med at lave danske ordlege med sexuelle undertoner.

- Det har vel i princippet været en bunden opgave. Men det har været skide skægt, og jeg har i den grad udviklet mig til at være pædagog, når jeg har skulle forhandle f.eks. fordanskningen af et ordsprog eller en vending, tilføjer hun.

Björn Ulveus
Også Anne Linnet har haft kam til sit hår. Hun har forhandlet sine fordanskninger af ABBA-teksterne direkte med Björn Ulveus, og han har sjovt nok været lidt øm over sine produkter.

Linnet var ikke tilstede i dag, fordi hun er på bryllupsrejse i Tyrkiet.

I eftermiddag samledes hele holdet bag Tivolis store efterårsmusical ’Mamma Mia’ for første gang, og for ligesom at skabe græsk havnestemning var de sat i stævne i Frems Sejlklub i Svanemøllehavnen.

En af tre
Og selv ikke silende regn kunne ødelægge stemningen, da Anne Linnets oversættelse af ABBA-teksterne skulle synges. Eller da forestillingens unge giftelystne skulle møde sine tre potentielle fædre.

En af dem, 'Bill', er Peter Oliver Hansen, som ud over f.eks. ’Grease’ og ’Matador’-musicalen bl.a. har lavet ’PIS’, ’Olivers Lørdagshytte’ og ’2900 Happiness’ i tv.

Hvordan føles det, nr rman hører, at man samtidig har delt sin elskerinde med to andre?

- Jeg er da jævnligt en af tre, svarede han og nægtede at uddybe udsagnet, mens han kæmpede for at bevare alvoren.

Fræk og flirtende
Heller ikke Natasja Arcels 'Tanja' er noget englebarn.

- Det er en fantastisk rolle, hvor jeg kan få lov til at være en fræk, flirtende, selvironisk kvinde med hang til plastiske operationer og mænd, smiler hun.

I musicalen har Tanja, der er veninde med den unge giftelystne piges mor, allerede været gift tre gange, og hun har sat grænsen ved fire.

Natasja Arcal, der foruden deltagelse f.eks. i musicalerne ’Esther’ og ’Elsk mig i nat’ har lavet bunker af film og tv.

Spillerne og danserne er garvede i genren. Ud over Silas Holst, der både skal synge, danse og spille, kan f.eks. nævnes Morten Kjeldgaard, der dansede i ’Vild med dans’ med Line Baun Danielsen.

1 af 3 Danse- og popdrengen Silas Holst skal både spille, synge og danse i 'Mama Mia'. Foto: Jakob Jørgensen.
2 af 3 Den erfarne skribent Ann Mariager fik sneget en rejsning ind i manus. Foto: Polfoto.
3 af 3 Morten Kjelgaars, Natasja Arcel og Peter Oliver Hansen er blandt de garvede spillere, sangere og dansere, der er med i musicalen 'Mamma Mia'. Foto: Anthon Unger.
0 kommentarer
Vis kommentarer