Dansk sang vandt Melodi Grand Prix

Det var tyske Lena Meyer-Landrut, der kunne hæve glaspokalen i Oslo lørdag aften - men 'Satellite' er skrevet af danske John Gordon

Tyske Lena kunne hæve glaspokalen, da Melodi Grand Prix 2010 var overstået... (Polfoto)
Tyske Lena kunne hæve glaspokalen, da Melodi Grand Prix 2010 var overstået... (Polfoto)

Når nu Danmark måtte tage til takke med en fjerdeplads i gårsdagens Melodi Grand Prix, så kan vi i det mindste glæde os over et dansk fingeraftryk på den tyske vindersang 'Satellite'.

Pæredanske John Gordon er nemlig den ene bagmand til 'Satellite', som han har skrevet sammen med sin amerikanske kollega Julie Frost.

Den 43-årige århusianer har fra hjemmet i Beder syd for Århus i flere år produceret musik til både engelske og amerikanske kunstnere. Men også danske navne som Michael Learns To Rock og Simon Mathew har fået produceret musik af John Gordon.

Hurtigst sælgende
Faktisk har 'Satellite' i flere år samlet støv i arkiverne hos pladeselskabet EMI, før den med sangeren Lena Meyer-Landrut blev tilmeldt det tyske Melodi Grand Prix. Til stor overraskelse for danskeren:

– Jeg vidste faktisk ikke, at sangen havde vundet, før jeg blev ringet op og fik det fortalt, siger John Gordon til jp.dk.

Sangen er allerede et kæmpe hit med 600.000 solgte eksemplarer i Tyskland og er den hurtigst sælgende tyske single på iTunes nogensinde.

1 af 2 ...men det var pæredanske John Gordon fra Århus, der var den ene halvdel af komponistduoen bag nummeret. (Foto fra John Gordons Myspace-side)
2 af 2 Tyske Lena kunne hæve glaspokalen, da Melodi Grand Prix 2010 var overstået... (Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen