Danske MGP-håb: - Vi går efter sejren!

- Vi vil da forsøge at vinde, og vi tror på det, siger gruppen Engledrys, der sammen med PelleB forsvarer de danske farver i Stockholm i aften

- Jeg drømmer om at blive sanger en dag, siger Emma, og med så tidligt udviklede evner skal man ikke forsværge, at drømmen går i opfyldelse. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
- Jeg drømmer om at blive sanger en dag, siger Emma, og med så tidligt udviklede evner skal man ikke forsværge, at drømmen går i opfyldelse. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Danmark har ofte haft heldet med sig, når det har gjaldt at forsvare de rød/hvide farver i det svenske. Tænk bare på EM-guldet til fodboldlandsholdet i 1992, håndbold-sølvet i 1967 og bronzen i 2004 – og så skal man da heller ikke glemme Brødrene Olsens Grand Prix-triumf med ’Smuk som et stjerneskud’ i år 2000, der blev hevet i land i Stockholm.

Nu er det nogle noget yngre kræfter, der skal forsvare de danske farver i broderlandet. I aften afvikles der nemlig nordisk finale i Melodi Grand Prix for børn under 15 år. Det foregår i studie 1 hos svensk tv i Stockholm.

Ligesom værtsnationen og Norge og Finland har Danmark to deltagere i konkurrencen, den 15-årige rapper PelleB fra Aalborg og de tre puslinge fra hhv. Kirke Hyllinge og Ejby, Emma på otte år, Nikoline, ni, og Frederikke, 11, der udgør talent-trioen Engledrys.

Begge hold har befundet sig i Stockholm siden onsdag og synes, det har været nogle sjove dage. De er gået med prøver, spil og almindelig fis og ballade.

Forældrene, der selvfølgelig er med, har dog sørget for, at det er gået for sig i nogenlunde ro og orden.

– Vinder I i aften?

– Det ved vi jo ikke, men det bliver meget spændende. Nu har vi jo hørt og set de andre deltagere, og det har gjort os nervøse. De er dygtige. Det havde vi ikke lige regnet med, lyder det fra Pelle B og hans hold, der, også består af sangerinden Freja og de tre hiphop-dansere, Matilde, Pernille og Linn.

Feltets yngste
– Men hvis vi ikke vinder, så håber vi, at Engledrys gør. De er bare så seje og søde, indskyder PelleB.

Engle-pigerne er suverænt de yngste i deltager-feltet, og det skal man ikke underkende betydningen af, når det kommer til afstemningen. Man skal have et hjerte af sten for ikke at blive berørt af pigernes charme og gåpåmod.

– Vi vil da forsøge at vinde, og vi tror på det, siger Engledrys, hvis omdrejningspunkt er lille Emma. Hun er solisten, der tilkaldte de andre, da DR syntes, hun skule have nogle korsangere med i MGP. Og så var det så heldigt, at hun gik i klasse med Nikoline, og derefter fik hun også fat i Frederikke.

Emma har selv skrevet MGP-sangen ’Familien, min bedste ven’, og det gik såmænd sådan for sig, at hun en dag sad og kedede sig lidt, og så kunne hun lige så godt skrive en sang.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere