Ville også tjene på Beatles-forestilling

Det står i opsigelsen: Jon Stephensen forsøgte at sikre sig royalties fra den succesfulde 'Come together'-teaterkoncert

Jon Stephensen havde tilsyneladende tænkt sig at tjene fedt på rettighederne til teaterkoncerten 'Come together' i udlandet. (Foto: Kristian Linnemann)
Jon Stephensen havde tilsyneladende tænkt sig at tjene fedt på rettighederne til teaterkoncerten 'Come together' i udlandet. (Foto: Kristian Linnemann)
Midt i al balladen om succes-musicalen 'Elsk mig i nat' dukker nye anklager op mod Gasværkets fyrede direktør, Jon Stephensen.

Nu ser det ud til, at Jon Stephensen også forsøgte at sikre sig en mulighed for at få royalties fra teaterkoncerten med Beatles' musik, 'Come together', som lige nu spiller for fulde huse på Gasværket.

Det er første gang i verdenshistorien, at et teater har fået lov til at bruge Beatles' musik, og dermed er der stor interesse fra udlandet for at erhverve sig rettighederne til at genopføre stykket.

Og det havde Jon Stephensen tilsyneladende tænkt sig at tjene fedt på.

Det fortalte han Københavns Teaters direktør, Steen Pade, viser dokumenterne fra Jon Stephensens opsigelse.

Gennemgår alt
Om det rent faktisk er lykkedes Jon Stephensen at lave sådan en aftale uden om bestyrelsen, er der dog endnu ingen, der ved.

– Jeg kan bekræfte, hvad der står i papirerne, at Jon Stephensen fortalte mig, at han havde sikret sig mulighed for at modtage royalties fra andre teatre, der ville opføre 'Come together'. Og jeg opfordrede ham til at få accept fra sin bestyrelse. Nu gennemgår vi alt, og så må vi se, hvad der dukker op, siger Steen Pade.

Jon: Hvordan gør vi?
Jon Stephensen mener dog ikke, at Steen Pades udlægning af deres møde er korrekt.

– Jeg spurgte ham til et møde, hvilken måde der var bedst at gøre det på, hvis vi ville have 'Come together' til udlandet. Det ville være skønt for alle, hvis den kom til udlandet. Det vigtigste for mig var at få den skide forestilling op. Og så spurgte jeg Steen: 'Hvordan gør vi det'? Og så kunne det være en mulighed, at jeg skulle have royalties, men det var et spørgsmål, siger den harmdirrende eksdirektør.

Han nægter i øvrigt at skulle have lavet en aftale, der sikrer ham royalties.

De nye anklager kommer oven i balladen om 'Elsk mig i nat', hvor Jon Stephensen har modtaget knap 170.000 kroner i konsulentløn –  efter eget udsagn for en indsats som scenograf. En forklaring produktionsselskabet bag 'Elsk mig i nat' kalder en lodret løgn.
1 af 2 Gasværket er det første teater i verden, der fik rettighederne til frit at fortolke Beatles' sangkatalog. Her ses Jimmy Jørgensen i 'Come together'. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Jon Stephensen havde tilsyneladende tænkt sig at tjene fedt på rettighederne til teaterkoncerten 'Come together' i udlandet. (Foto: Kristian Linnemann)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere