Kolleger: - Drop fyringen af Jon Stephensen

Skuespillere, teaterfolk og andre i kulturmiljøet beder i åbent brev Københavns Teater om at besinde sig og annullere fyringen af teaterchef Jon Stephensen - se pressemøde live klokken 11

Jon Stephensen, der blev fyret fra Gasværket, har stor opbakning fra teaterbranchen. (Foto: Uffe Kongsted)
Jon Stephensen, der blev fyret fra Gasværket, har stor opbakning fra teaterbranchen. (Foto: Uffe Kongsted)

Hverken Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas eller Paprika Steen finder det rimeligt, at Københavns Teater har fyret den succesrige chef på Gasværket, Jon Stephensen.

Sammen med 55 andre personligheder fra film- og teaterbranchen og kulturmiljøet har de skrevet under på et åbent brev, der mandag blev sendt til bestyrelsen for Københavns Teater og til bestyrelsen for Gasværket.

De opfordrer samtidig de to instanser til 'at besinde sig' og annullere den opsigtvækkende afskedigelse.

Se pressemøde live klokken 11

I brevet hedder det, at ud fra de oplysninger, som hidtil har været tilgængelige for offentligheden, fremstår afskedigelsen 'som en brutal og meningsløs overreaktion på en tilgivelig fejl fra Jon Stephensens side'.

- Medmindre der kommer nye graverende oplysninger frem, synes vi, at det er usædvanlig dårlig forvaltning af kulturpolitiske midler at fyre én af årtiets mest succesrige teaterdirektører på baggrund af denne fejl, lyder det i brevet.

Blandt de øvrige underskrivere kan nævnes skuespillerne Sonja Richter, Henning Jensen, Lars Brygmann, Charlotte Fich og Peter Mygind, teaterchefen Martin Lyngbo, billedkunstneren John Körner, iscenesætteren Katrine Wiedemann samt filmproducerne Vibeke Windeløv og Meta Foldager.

Følg med, når ekstrabladet.tvsender live fra Jon Stephensens pressemøde i dag klokken 11.00...

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere